Tieto predmety by ste mali okamžite vyhodiť z domácnosti.unsplash
StoryEditor

Prečistite domácnosť od negatívnej energie: Tieto predmety by ste mali okamžite vyhodiť

12.04.2022, 06:00
ASTRO

Ste neustále choré, máte problém s rastlinami alebo vás trápia pochmúrne myšlienky? Možno budete prekvapené, ale príčinou môžu byť niektoré predmety, ktoré prinášajú so sebou zlú energiu.

Domov je úkrytom pre veľké množstvo vecí a často aj tých najnepotrebnejších. Či už sú to predmety, ktoré boli darčekom, alebo veci zdedené po starých rodičoch, mali by ste niektoré z nich vyhodiť. Môžu vám totiž spôsobiť zdravotné problémy či zlé myšlienky, ale najmä negatívnu až pochmúrnu energiu. Zbavte sa ich a okamžite pocítite úľavu. Ako však prísť na to, ktoré to sú?

Predmety s pozitívnou energiou nevyhadzujte

Začať by sme však mali pozitívne, pretože je dobré vedieť, ktoré veci prinesú do vašich domovov šťastie, prosperitu a pozitívnu energiu. Tieto predmety určite nevyhadzujte:

Kvety v kvetináčoch: Kvety sú už od nepamäti vynikajúcim dodávateľom pozitívnej energie. Pozor, platí to len v tom prípade, že ste ich zaobstarali samy alebo ich dostali od niekoho, kto vám ich dával s radosťou. Napríklad, fikus je vynikajúcou izbovou rastlinou, ktorá hromadí pozitívnu energiu. Pomôže vám dokonca aj so sústredením a upokojí pri stresových situáciách.

image

Fikus je do domácnosti ako stvorený.

dreamstime

Všeobecne platí, že by ste si nemali vystavovať doma nič, čo vám dala osoba, ku ktorej neprechovávate sympatie. A nemusia to byť len rastliny.

Zvieracie kožušiny: Možno vám to príde zvláštne, ale kožušiny zvierat visiace na stenách či ležiace na zemi, majú veľmi pozitívnu energiu. Mnohí liečitelia tvrdia, že sa ich v žiadnom prípade nemusíte báť, pretože vám zlepšujú finančnú situáciu a predovšetkým vás chránia.  

Sušené kvety: Aj keď mnohí nemajú sušené kvety v obľube najmä preto, že chytajú prach, no tento predmet vám do domácnosti môže priniesť prosperitu, bohatstvo, zdravie a pohodlie. Sušené kvety totiž neutralizujú energiu.

Figúrky zvierat: Každý z vás má určite nejakú figúrku doma, ktorú ste dostali ako darček alebo kúpili na dovolenke ako suvenír. Figúrky sú symbolom šťastia. Okrem slonov sú vhodné aj sošky vojakov, ktoré majú silné čistiace schopnosti.

image

Sošky zvierat sú vynikajúcim doplnkom do domácnosti.

dreamstime

Vankúše s výšivkou: Síce sú vankúše s výšivkou v dnešnej dobe už len raritou, v prípade, že ich máte, chránia vaše zdravie. Ak sa u vás na vankúšoch nájdu výšivky ľudí alebo zvierat, ochránia vás aj pred nebezpečenstvom.

Týchto vecí sa okamžite zbavte

Na druhej strane existujú veci, ktoré vám môžu uškodiť a priniesť nešťastie či smolu. Ak sa vám jeden z týchto predmetov spája s príjemnými spomienky, vyhodiť by ste ho mali tak či tak. Toto sú veci, ktoré by do vášho domu nemali patriť:  

Popínavé rastliny: Áno, popínavé rastliny sú krásne, ale robíte veľkú chybu, ak ich pestujete vnútri. Takýmto spôsobom si pritiahnete celý rad chorôb, ak ich naopak umiestnite von, môžu vás ochrániť. Takisto by ste doma nemali pestovať sirôtky, ktoré sa väčšinou nachádzajú na hroboch. Hovorí sa, že do rodín prinášajú tragédiu.

Staré papuče: Roztrhané, zničené, deravé a opotrebované papuče či iné topánky by ste mali z domácnosti okamžite vyhodiť. Silne totiž priťahujú negatívnu energiu a prinášajú smolu a ohováranie.

image

Staré topánky radšej vyhoďte.

dreamstime

Poškodený riad: Ďalšou z vecí, ktoré nemajú čo robiť vo vašej domácnosti, je poškodený a obitý riad. Aj keď patrí k symbolom rodiny, popraskané taniere či šálky by ste mali radšej vyhodiť, pretože vám prinesú problémy vo vzťahoch.

Ihličnaté stromy: Najčastejšie môžete ihličnaté stromy nájsť v domácnostiach na Vianoce, ale počas bežného roka ich do interiéru nenoste. Niektorí ich považujú za nebezpečné, pretože ihličnany so sebou prinášajú zdravotné problémy.  

Rohy a parohy zvierat: Niekomu sa rohy páčia, niekomu naopak nie. Treba si však dať pozor na to, aby vás ich negatívna energia nevtiahla a neprivolala pochmúrne myšlienky či pocity.  

image

Rohy a parohy prinášajú negatívnu energiu.

dreamstime

Sošky s motívom vtáctva: Takéto figúrky prinášajú smolu. Pokúste sa ich čo najskôr zbaviť, aby ste sa nevystavili smole. Aj keď sošky zvierat prinášajú pozitívnu energiu, dajte si pozor na sošky slonov, ktoré majú nízko sklonený chobot. Tie môžu priniesť nešťastie a zlé myšlienky.

Dary, ktoré sa vám nepáčia: Je samozrejmé, že nechcete nikoho uraziť, a preto si nechávate aj dary, ktoré sa vám nepáčia. Môžu vám však narobiť viac ťažkostí než úžitku. Zanechávajú u vás totiž negatívne myšlienky a spomienky na to, keď ste tento nechcený darček dostali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 12:06