piškótový koláč s mascarpone
Zdroj: shutterstock.com

Eva Máziková prezradila recept na svoj obľúbený sladký dezert!

Okrem spevu či kozmetického poradenstva je Eva Máziková známa obrovským množstvom energie, ktoré využíva aj v kuchyni. Receptom vymýšľa aj originálne názvy, skúste, ako chutí jej Božská pusa.

Božská pusa Evy Mázikovej

SUROVINY
250 g piškóty
500 g mascarpone
250 g syra ricotta
300 g šľahačka
1 vanilínový cukor
50 g kryštálový cukor
2 lyžice kakaa
1 citrón
300 ml káva
likér

1 Formu na chlebíček vyložíme papierom na pečenie. Na dno položíme piškóty namočené v káve zmiešanej s likérom.
2 Mascarpone, syr, oba cukry a kôru z dobre umytého citróna zmiešame, pridáme šľahačku a vymiešame do krému.
3 Na vrstvu piškót rozotrieme krém, na to vrstvíme piškóty, opäť krém a dezert zakončíme vrstvou namočených piškót.
4 Zakryjeme fóliou, necháme odležať v chladničke cez noc. Potom fóliu opatrne snímeme, vyklopíme z formy a posypeme vrstvou kakaa. Môžeme ozdobiť ovocím podľa chuti.

Tip: Ak chcete prekvapiť iným stolovaním, pripravte dezert do pohárikov. Vyzerá to naozaj chutne!

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.