Božská pusa Evy Mázikovej
SUROVINY
250 g piškóty
500 g mascarpone
250 g syra ricotta
300 g šľahačka
1 vanilínový cukor
50 g kryštálový cukor
2 lyžice kakaa
1 citrón
300 ml káva
likér
1 Formu na chlebíček vyložíme papierom na pečenie. Na dno položíme piškóty namočené v káve zmiešanej s likérom.
2 Mascarpone, syr, oba cukry a kôru z dobre umytého citróna zmiešame, pridáme šľahačku a vymiešame do krému.
3 Na vrstvu piškót rozotrieme krém, na to vrstvíme piškóty, opäť krém a dezert zakončíme vrstvou namočených piškót.
4 Zakryjeme fóliou, necháme odležať v chladničke cez noc. Potom fóliu opatrne snímeme, vyklopíme z formy a posypeme vrstvou kakaa. Môžeme ozdobiť ovocím podľa chuti.
Tip: Ak chcete prekvapiť iným stolovaním, pripravte dezert do pohárikov. Vyzerá to naozaj chutne!