Špaldový koláč s ríbezľami
(12 porcií)
Suroviny:
150 g celozrnnej špaldovej múky
125 g masla
70 g agávového práškového cukru
2 vajcia
30 ml obilného mlieka (alebo mlieka)
1 KL kakaa
2 KL škorice
2 KL prášku do pečiva (bezfosfátového)
štipka soli
maslo a krupica na vymazanie a vysypanie formy
sezónne ovocie (cca 250 g)
30 g mandľových plátkov
Postup:
Agávový cukor vymiešame so zmäknutým maslom do peny. Pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva, kakao, ryžové mlieko, štipku soli a škoricu. Vymiešame do kompaktného cesta a vylejeme ho na vymastenú a vysypanú okrúhlu formu. Do cesta poukladáme ovocie, povrch posypeme mandľovými plátkami a pečieme pri 180 °C približne 25 – 30 minút.