Na krém:
250 g mascarpone
200 g práškového cukru
500 g tvarohu
100 g smotany na šľahanie 40 %
9 plátkov želatíny
375 g okrúhlych piškót
Na čučoriedkové pyré:
300 g lesných čučoriedok
100 g práškového cukru
čerstvá mäta a čučoriedky na podávanie
1. Mascarpone a cukor vyšľaháme do hladkého krému, do ktorého postupne zašľaháme tvaroh. Potom opatrne pridáme vyšľahanú smotanu. Krém rozdelíme na tri rovnaké časti.
2. Želatínu namočíme v troch miskách po 3 plátkoch v studenej vode. Dno tortovej formy s priemerom asi 20 cm vyložíme piškótami.
3. Čučoriedky a cukor dáme do rajnice a privedieme k varu, varíme asi 10 minút. Vzniknuté pyré prepasírujeme cez jemné sitko a rozdelíme na dve časti v pomere 2 : 1.
4. Postupne zafarbíme krémy, 1 dávku želatíny vytlačíme do vody, rozmiešame ju vo väčšom množstve teplého pyré a premiešame s 1 dávkou tvarohového krému. Nalejeme na piškótový základ, poukladáme piškóty a vložíme do chladničky. Postup opakujeme s menším množstvom pyré a opäť nalejeme na piškóty. Poslednú vrstvu krému nefarbíme, krém premiešame s vytlačenou želatínou premiešanou s trochou horúcej vody a poukladáme piškóty. Celý tortu dáme stuhnúť do chladničky. Dozdobíme čučoriedkami a čerstvou mätou, môžeme zľahka pocukrovať.
Príprava: 40 minút (bez tuhnutia)
1 porcia obsahuje 1 590 kJ/380 kcal
Počet porcií/kusov 12