shutterstock.com
StoryEditor

Vyskúšajte tento letný svieži recept. Kuracie stehná s bryndzou

08.07.2020, 16:00
Recepty a tipy
Kuracie mäsko je obľúbené u malých i veľkých jedákov. Vyskúšajte nový recept, potešíte určite celú rodinu.

Kuracie stehná s bryndzou
Potrebujeme:
30 g masla + na vymazanie
800 g kuracích stehienok
soľ
čierne mleté korenie
300 g bryndze
200 ml 33 % smotany
600 g zemiakov
200 g cherry paradajok
jarnú cibuľku na posypanie

Postup:

1. Pekáč ľahko vymažeme maslom. Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Na veľkej panvici rozpustíme maslo, pridáme stehná a orestujeme z každej strany dozlatista. Odložíme bokom.
2. V miske zmiešame bryndzu so smotanou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na dno pekáča rozložíme na štvrtky nakrájané zemiaky, na ne poukladáme kuracie stehná a prelejeme bryndzovou omáčkou.
3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme dozlatista približne 40 minút. Tesne pred koncom poukladáme všade cherry paradajky a krátko zapečieme. Podávame posypané najemno nakrájanou jarnou cibuľkou.


Čas prípravy 60 minút.
1 porcia obsahuje 3 544 kJ/846 kcal

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:40