shutterstock
StoryEditor

Ste milovníkom mäsa? Vyskúšajte náš jednoduchý recept na famózne grilované rebierka

22.04.2020, 10:00
Recepty a tipy
Slnečné počasie nás stále láka von. Využite ho ešte a zorganizujte s priateľmi perfektnú grilovaciu párty.

Suroviny:
Na 4 porcie
1,5 kg bravčových rebierok
1 lyžička soli
1 lyžička čierneho mletého korenia
2 lyžičky sladkej mletej papriky
75 ml repkového oleja
Marináda:
1 dl piva
1 lyžica medu
1 lyžica sladkej mletej papriky
4 lyžice kečupu

Postup:
1. Koreniny zmiešame spolu s olejom, potrieme nimi rebrá, zabalíme do alobalu, necháme hodinku odležať. Potom dáme zabalené na gril a pomaly grilujeme.
2. Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán. Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a dáme na gril dopiecť.
3. Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.

shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 12:19