Kuracie stehná s bryndzou
Potrebujeme:
30 g masla + na vymazanie
800 g kuracích stehienok
soľ
čierne mleté korenie
300 g bryndze
200 ml 33 % smotany
600 g zemiakov
200 g cherry paradajok
jarnú cibuľku na posypanie
Postup:
1. Pekáč ľahko vymažeme maslom. Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Na veľkej panvici rozpustíme maslo, pridáme stehná a orestujeme z každej strany dozlatista. Odložíme bokom.
2. V miske zmiešame bryndzu so smotanou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na dno pekáča rozložíme na štvrtky nakrájané zemiaky, na ne poukladáme kuracie stehná a prelejeme bryndzovou omáčkou.
3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme dozlatista približne 40 minút. Tesne pred koncom poukladáme všade cherry paradajky a krátko zapečieme. Podávame posypané najemno nakrájanou jarnou cibuľkou.
Čas prípravy 60 minút.
1 porcia obsahuje 3 544 kJ/846 kcal