parsnip cream soup in ceramic bowl with dried pears
Zdroj: shutterstock.com

Dnes sa podáva neobyčajne lahodná petržlenová polievka so sušenými hruškami

Ak milujete krémové polievky, potom určite vyskúšajte tento recept. Stavíme sa, že takúto kombináciu ste ešte nejedli.

Neobyčajne lahodná
Petržlenová krémová polievka so sušenými hruškami

6 porcií
Suroviny
500 g koreňov petržlenu, 1 šalotka, 1 PL masla, zeleninový vývar, 400 ml mlieka, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL sušenej kurkumy (nemusí byť)
Na posypanie a vylepšenie chuti: sušené hrušky, olivový olej a čerstvá petržlenová vňať

Postup
1. Na masle posmažíme nadrobno nakrájanú šalotku do zlatista, pridáme očistený a nakrájaný petržlen, kurkumu, soľ, 2 minútky miešame, zalejme vývarom a mliekom.
2. Varíme približne 20 minút, aby petržlen zmäkol. Rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou smotanou.
TIP
Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a plátkami sušenej hrušky.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.