Potrebujeme na 8 porcií:
500 g mrkvy
1 väčšiu cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1,5 l zeleninového vývaru
250 ml kokosového mlieka
2 PL kokosového oleja
1KL sójovej omáčky
1 PL medu
1 PL soli
2 KL karí korenia
mleté čierne korenie
trochu masla a čerstvé lístky trebuľky
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Na kokosovom oleji opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme mrkvu, prelisovaný cesnak, karí korenie, med aj sójovú omáčku a chvíľu všetko restujeme. Podlejeme 2 dcl vývaru a pod pokrievkou necháme trocha podusiť. Potom dolejeme zvyšok vývaru, pridáme soľ a čierne korenie. Poriadne premiešame a varíme približne 30 minút. Keď mrkva zmäkne, mixérom celú zmes rozmixujeme do hladka a pridáme kokosové mlieko. Necháme aspoň trikrát prevariť. Polievku podávame ozdobenú čerstvými lístkami trebuľky.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame