Neobyčajne lahodná
Petržlenová krémová polievka so sušenými hruškami
6 porcií
Suroviny
500 g koreňov petržlenu, 1 šalotka, 1 PL masla, zeleninový vývar, 400 ml mlieka, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL sušenej kurkumy (nemusí byť)
Na posypanie a vylepšenie chuti: sušené hrušky, olivový olej a čerstvá petržlenová vňať
Postup
1. Na masle posmažíme nadrobno nakrájanú šalotku do zlatista, pridáme očistený a nakrájaný petržlen, kurkumu, soľ, 2 minútky miešame, zalejme vývarom a mliekom.
2. Varíme približne 20 minút, aby petržlen zmäkol. Rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou smotanou.
TIP
Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a plátkami sušenej hrušky.