shutterstock.com
StoryEditor

Dnes sa podáva neobyčajne lahodná petržlenová polievka so sušenými hruškami

23.05.2020, 08:00
Recepty a tipy
Ak milujete krémové polievky, potom určite vyskúšajte tento recept. Stavíme sa, že takúto kombináciu ste ešte nejedli.

Neobyčajne lahodná
Petržlenová krémová polievka so sušenými hruškami

6 porcií
Suroviny
500 g koreňov petržlenu, 1 šalotka, 1 PL masla, zeleninový vývar, 400 ml mlieka, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL sušenej kurkumy (nemusí byť)
Na posypanie a vylepšenie chuti: sušené hrušky, olivový olej a čerstvá petržlenová vňať

Postup
1. Na masle posmažíme nadrobno nakrájanú šalotku do zlatista, pridáme očistený a nakrájaný petržlen, kurkumu, soľ, 2 minútky miešame, zalejme vývarom a mliekom.
2. Varíme približne 20 minút, aby petržlen zmäkol. Rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou smotanou.
TIP
Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a plátkami sušenej hrušky.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 00:44