gnocchi s gorgonzolou
Zdroj: shutterstock.com

Prekvapte týmto receptom na hotovú delikatesu! Gnocchi s gorgonzolou a hruškami

Milujete cestoviny a dobré jedlo? Pripravili sme si pre vás recept na tieto lahodné gnocchi s omáčkou z gorgonzoly, hruškou a s vlašskými orechmi.

Gnocchi s gorgonzolou a hruškami

Potrebujeme na 2 porcie:

Gnocchi - 1 balenie
50 g masla
2 hrušky
150 g syru gorgonzola
1 strúčik cesnaku
olivový olej
1 dcl bieleho vína
mlieko
hrsť vlašských orechov
soľ a čierne korenie

Postup:
1. Na začiatku si uvarte gnocchi podľa návodu na obale a po uvarení ich primiešajte do už hotovej omáčky.
2. Na rozpálenom olivovom oleji si necháme aspoň 2-3 minúty rozvoniať cesnak a pridáme nadrobno nakrájané hrušky.
3. Po dvoch minútach cesnak vyberieme a hrušky zalejeme pripraveným vínom, ktoré necháme úplne odpariť.
4. Pridáme gorgonzolu, ktorá sa za krátku chvíľu roztopí a potom pridáme maslo. Ak sa vám bude zdať omáčka príliš hustá, môžete pridať mlieko.
5. Omáčku nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením, pozor však, aby ste ju nepresolili, syr je totižto dostatočne slaný sám o sebe.

Náš tip: Hotové cestoviny si môžete posypať najemno pokrájanými vlašskými orechmi.

Dobrú chuť!

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.