Domáce gnocchi s rajčinovým pestom
HODNOTA NÁKUPU: asi 5 €
Príprava: 40 minút
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
150 g hladkej múky
2 žĺtka
soľ
rajčinové pesto
olivový olej
čerstvé bylinky podľa chuti
Postup:
Zemiaky necháme uvariť v šupke a vychladnúť. Potom ich rozpučíme pučidlom na zemiaky, osolíme, pridáme dve žĺtka, múku a zarobíme cesto. Z toho potom vytvarujeme malé kocky (alebo guľôčky) a vidličkou jemne potiahneme cez ne, aby sme spravili ryhy. Varíme v osolenej vriacej vode asi 4 minúty. Pesto v hrnci vymiešame s trochou olivového oleja a krátko povaríme. Podávame s čerstvými bylinkami.
Ak si chcete červené pesto spraviť samy, tu je náš recept:
Zmiešajte sušené paradajky s podrvenými mandľami alebo vlašskými orechmi, kvapkou balzamikového octu a asi 2 PL olivového oleja. Pridajte nastrúhaný parmezán, cesnak a soľ podľa chuti a hotovo :-).
Náš tip:
Gnocchi výborne chutia aj s mozzarellou a zeleným pestom.