RECEPT
Korpus
175 g špaldovej múky
100 g studeného masla (môžete použiť ghee maslo)
1 žĺtok
štipka soli
4 lyžičky studenej vody
Plnka
250 g čerstvých špenátových listov
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100 g eidamu nebo syru gouda
3 vajíčka
250 g kyslej smotany (jogurtu, smotany na šľahanie)
125 g mozzarely
soľ
čierne korenie
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Do misky pridáme múku, soľ, roztopené maslo, žĺtok a na záver trochu vody. Vymiesime cesto rukami tak, aby bolo vláčne. Vyvaľkáme ho na doske a pridáme do vopred vymastenej okrúhlej formy. Cesto popritláčame prstami, aj po okrajoch a poprepichujeme ho vidličkou a odložíme na 10 minút do chladničky.
Medzitým si opražíme na panvici cibuľku, cesnak. Sparíme horúcou vodou špenátové listy, ktoré po vychladnutí dobre vyžmýkame a pridáme na panvicu. Krátko podusíme.
Vedľa v miske si vajíčka vymiešame s kyslou smotanou a pridáme nastrúhaný syr eidam. Vychladnutý špenát potom pridáme do tejto zmesi a poriadne ju premiešame. Môžeme ešte okoreniť, osoliť.
Zmes potom nalejeme navrch korpusu a dáme piecť na 25 minút. Potom môžeme pridať nastrúhanú mozzarelu a dáme piecť ešte na 10 minút. Koláčik necháme vychladnúť, avšak najlepšie chutí teplý a chrumkavý. Podávame so šalátom, k polievkam alebo len tak samotný.
Dobrú chuť!