shutterstock.com
StoryEditor

Prekvapte týmto receptom na hotovú delikatesu! Gnocchi s gorgonzolou a hruškami

10.03.2020, 17:20
Recepty a tipy
Milujete cestoviny a dobré jedlo? Pripravili sme si pre vás recept na tieto lahodné gnocchi s omáčkou z gorgonzoly, hruškou a s vlašskými orechmi.

Gnocchi s gorgonzolou a hruškami

Potrebujeme na 2 porcie:

Gnocchi - 1 balenie
50 g masla
2 hrušky
150 g syru gorgonzola
1 strúčik cesnaku
olivový olej
1 dcl bieleho vína
mlieko
hrsť vlašských orechov
soľ a čierne korenie

Postup:
1. Na začiatku si uvarte gnocchi podľa návodu na obale a po uvarení ich primiešajte do už hotovej omáčky.
2. Na rozpálenom olivovom oleji si necháme aspoň 2-3 minúty rozvoniať cesnak a pridáme nadrobno nakrájané hrušky.
3. Po dvoch minútach cesnak vyberieme a hrušky zalejeme pripraveným vínom, ktoré necháme úplne odpariť.
4. Pridáme gorgonzolu, ktorá sa za krátku chvíľu roztopí a potom pridáme maslo. Ak sa vám bude zdať omáčka príliš hustá, môžete pridať mlieko.
5. Omáčku nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením, pozor však, aby ste ju nepresolili, syr je totižto dostatočne slaný sám o sebe.

Náš tip: Hotové cestoviny si môžete posypať najemno pokrájanými vlašskými orechmi.

Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:45