Gnocchi s gorgonzolou a hruškami
Potrebujeme na 2 porcie:
Gnocchi - 1 balenie
50 g masla
2 hrušky
150 g syru gorgonzola
1 strúčik cesnaku
olivový olej
1 dcl bieleho vína
mlieko
hrsť vlašských orechov
soľ a čierne korenie
Postup:
1. Na začiatku si uvarte gnocchi podľa návodu na obale a po uvarení ich primiešajte do už hotovej omáčky.
2. Na rozpálenom olivovom oleji si necháme aspoň 2-3 minúty rozvoniať cesnak a pridáme nadrobno nakrájané hrušky.
3. Po dvoch minútach cesnak vyberieme a hrušky zalejeme pripraveným vínom, ktoré necháme úplne odpariť.
4. Pridáme gorgonzolu, ktorá sa za krátku chvíľu roztopí a potom pridáme maslo. Ak sa vám bude zdať omáčka príliš hustá, môžete pridať mlieko.
5. Omáčku nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením, pozor však, aby ste ju nepresolili, syr je totižto dostatočne slaný sám o sebe.
Náš tip: Hotové cestoviny si môžete posypať najemno pokrájanými vlašskými orechmi.
Dobrú chuť!