chillandlive.com
StoryEditor

Cestujte inak, cestujte podľa filmových trhákov roku 2017!

11.06.2017, 10:33
Životný štýl
Spoznajte miesta, na ktorých sa natáčali hollywoodske trháky ako pokračovanie legendárneho King Konga, Rýchlo a zbesilo, Piráti z Karibiku či legendárna Múmia.

Poznáte to, pozeráte film a pri zaujímavých scénach vám napadne, sem sa tak dostať. A nemusí to byť zaručene romantika. Filmári objavili veľa zaujímavých lokalít, ktoré sa oplatí vidieť aj mimo filmového plátna.

Piráti na plážach Austrálie

Po šesťročnej prestávke sa tento rok do kín vracia divácky obľúbená séria Pirátov z Karibiku. Dej dobrodružného filmu s podtitulom Salazarova pomsta sa tentokrát odohráva v Austrálii, konkrétne neďaleko Queenslandu. Azúrové more, ktoré vo filme brázdi neohrozený kapitán Jack Sparrow, aj prekrásne piesočné pláže si môžete užiť na vlastnej koži. Ideálne podmienky na kúpanie aj objavovanie podmorského sveta ponúka napríklad ostrov Hamilton Island. Dobrodružnú atmosféru podčiarkuje aj veľkosť ostrova. Ten má rozlohu len päť kilometrov štvorcových. Na celom území ostrova sú zakázané autá. Na všetky zaujímavé miesta sa však dostanete pohodlne po vlastných, využiť môžete aj miestnu hromadnú dopravu, ktorá je zdarma.

Piesočné duny z filmu Múmia

Namíbijskú púšť Namib, ktorá je údajne najstaršou púšťou na svete si pre svoje natáčanie zvolili producenti pokračovania filmovej série o Múmii. Uprostred ničoho sa ako fata morgána vynára mestečko Kolmanskop, miesto, ktoré patrilo v časoch diamantovej horúčky k tým najhonosnejším, dnes je však nazývané mestom duchov. Ďalšou z legendárnych púští je Kalahari. Namíbia sa dá spoznávať pri vyhliadkových letoch alebo „po vlastných“ v požičanom aute. „Na vstup do krajiny je nutné vízum, ktoré vydávajú zastupiteľské úrady Namíbie v zahraničí, nie je možné ho vybaviť na hraničných prechodoch ani na letisku. Najbližšia ambasáda Namíbie sa nachádza vo Viedni, preto sa oplatí cestu si plánovať s dostatočným predstihom,“ radí Michal Tůma, marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Invia.

Kuba z filmu Rýchlo a zbesilo

Kuba je pre režisérov akčných filmov veľmi populárnou destináciou. Miestne hory križované divokými cestami a železnicami často tvoria pozadie nebezpečných filmových automobilových závodov. Kubu si na svoje natáčanie vybrali ako jednu z destinácií aj producenti filmu Rýchlo a zbesilo 8. Pozrieť si môžete ulice Havany aj miestne historické vozy a prejsť si všetky miesta, ktorými sa prehnali farební veteráni vo filmovom pouličnom závode. Havana je pôsobivým mixom histórie a súčasnosti. Kým starú časť mesta tvoria koloniálne stavby, zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, nová časť mesta má črty typickej modernej metropoly.

Ostrov lebiek z Kong Konga

Ďalší z tohtoročných filmových trhákov ponúka príbeh dobrodruhov, ktorí sa vydávajú na prieskum neznámeho územia a cestou narazia na tamojšieho gigantického vládcu. Kulisy pre Ostrov lebiek našli filmári na havajskom ostrove Kauai, ktorý je označovaný za jedno z najkrajších miest na svete. Navštíviť sa oplatí Na Pali, oblasť vodopádov, prístav Pearl Harbor alebo šestnásť kilometrov dlhý kaňon Waimea, z ktorého je krásny výhľad do krajiny. „Hotely na pláži Coconut Beach ležia vo vzdialenosti len dvadsať minút od mesta Lihue. Neďaleko nájdete aj Coconut Market Place s množstvom obchodíkov a reštaurácií,“ dodáva Michal Tůma.

http://4.bp.blogspot.com

www.absoluteafrica.com,

rychlo a zbesilo 8 havana chillandlive.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:37