Slané jedlá
A ani príliš slané jedlá v tomto prípade nevezmeme na milosť. Ak solíte príliš veľa, riskujete problémy s tlakom, ale aj s nadmerným zadržiavaním vody v tele. Eliminujte pri dochucovaní soľ a použite skôr bylinky, sušený cesnak, olivový olej či citrónovú šťavu, ktoré jedlám dodajú skvelú chuť.
Údeniny
Údeniny medzi ktoré patria šunky, párky, klobásy či slanina sú zdrojom obrovského množstvo soli, ale aj tukov a v neposlednom rade konzervantov, ktoré robia všetko, len neprospievajú vášmu telu. Tieto látky zaťažujú vaše trávenie, srdce, obličky a tiež cievy. Problém to môže byť práve vo vyššom veku, kedy sa telo s takouto náložou vysporiadáva oveľa ťažšie než kedysi...Zaraďte do svojho jedálničky viac rýb a kvalitného chudého mäsa, prípade rastlinných bielkovín, ktoré sú pre optimálne fungovanie organizmu nevyhnutné.