
Takže komu sa zdá pohár bieleho vína nudný môže dnes tento sviatok osláviť miešaným nápojom. Štrngnite si dnes aspoň symbolicky a pokojne si namiešajte niečo osviežujúce. Receptov na komplikované, ale i jednoduché drinky nájdete na internete habadej. Stačí sa riadiť chuťami, ktoré preferujete. Kto má rád spoločnosť môže vybehnúť do baru, kde sa personál postará a namieša vám čo si len zmyslíte.
Barmani označujú asi za jeden z najkomplikovanejších drinkov Bloody Mary - Ultimate edition. Vyžaduje veľa surovín s precíznym dávkovaním. Chce to balans medzi kyslosťou, slanosťou a pikantnosťou. Vrstvy chutí sa vytvárajú z nealko aj alkoholických komponentov. Dokonalý nápoj Bloody Mary je vlastne malý kulinársky výtvor – takmer ako studená polievka v pohári.
PRIKLADÁME VÁM RECEPT. NÁVŠTEVU TÝMTO URČITE ODROVNÁTE
Ingrediencie (na 1 porciu):
50 ml kvalitnej vodky
100 ml čerstvej paradajkovej šťavy
10 ml citrónovej šťavy (čerstvo vytlačenej)
5 ml balsamico octu
1 lyžička strúhaného chrenu
3 kvapky tabasca
2 kvapky worcesterskej omáčky
1 kvapka údeného tekutého dymu (liquid smoke)
1/2 lyžičky mletej údenej papriky
1/4 lyžičky čierneho korenia, čerstvo mletého
Soľ zelerová alebo klasická
1 kvapka rybacej omáčky
1/2 lyžičky wasabi pasty (voliteľné, ak máš rád/a pikantné)
10 ml číreho vývaru z paradajok
Na ozdobu:
Stopka zeleru
Mini uhorka nakladaná
Plátok slaniny opečený do chrumkava
Cherry paradajka
Plátok limetky
Oliva plnená modrým syrom
Postup:
Do "shakeru" pridajte všetky tekuté ingrediencie, chren, koreniny a premiešajte. V "shakeri" ich jemne pretrepte. Naplňte vysoký pohár ľadom. Preceďte zmes cez sitko do pohára. Ozdob pohár čím len chcete a čo je po ruke. Pokojne celou mini „špajdlovou vežou“ z paradajky, olivy, slaniny a zeleru. Pridajte zelerovú soľ na okraj pohára. Podávajte s koktejlovým miešadlom alebo slamkou. Hostia na vaše barmanské umenie len tak ľahko nezabudnú.