Sebavedomé môžete byť aj vďaka neverbálnej komunikácií, vyskúšajte tieto rady.Shutterstock
StoryEditor

Buďte sebavedomé rýchlo a efektívne! Dá sa to pomocou reči nášho tela

11.10.2024, 14:00
Životný štýl

Ak nie ste dostatočne sebavedomí, nepodarí sa vám to zmeniť zo sekundy na sekundu. Aj na tejto oblasti treba poctivo pracovať. Možno to vyznie komplikovane, avšak sebavedomie viete nakopnúť aj vďaka neverbálnej komunikácií. A to ako jeden z najrýchlejších spôsobov. Pohyby tela či tváre o vás prezrádzajú oveľa viac, ako si myslíte. Ak chcete pôsobiť sebavedomejšie, skúste zmeniť tieto jednoduché detaily a zmeníte možno aj svoj život!

Práca s naším sebavedomím nie je jednoduchá. Denne sme vystavení tisíckam tlakov a stresovým situáciám, ktoré sa na nás negatívne odrážajú. Ak však chceme zanechať dobrý dojem a pôsobiť vyrovnane, mali by sme si na náš prejav dávať veľký pozor. Náš úspech je totiž skrytý v drobnostiach, ktoré môžu znamenať veľa.

Či už hovoríme o pracovnom pohovore alebo o stretnutiach s významnými osobami, tieto rady si zapamätajte. Som presvedčená o tom, že sa môžu hodiť.

Úsmev je kľúč

V prvom rade, nezabúdajte na úsmev. Aj keď sa to možno nezdá, dokáže naozaj veľa. Ak sa budete na ľudí prirodzene a jemne usmievať, vzbudíte v nich pokoj a dôveru. Budete pôsobiť sebavedomejšie a vyrovnanejšie, čo sa rozhodne bude hodiť. Samozrejme, ani s úsmevom to netreba preháňať. Nesmejte sa na nevhodných situáciách a v niektorých momentoch buďte pokojne vážni. Ak sa vám podarí pri úsmeve nájsť zlatú strednú cestu, vyhrali ste.

Nezabúdajte na ruky

Ďalšou oblasťou, ktorá je pri komunikácií kľúčová, sú naše ruky. Často krát na ne zabúdame a robíme veľkú chybu. Ak chcete v rozhovore pôsobiť sebavedomo, rozhodne si ich neprekrižujte. Takýmto postojom naznačujete uzatvorenie a neprístupnosť. Druhej osobe vysielate signály, že s ňou nechcete komunikovať a neprijímate to, čo hovorí. Taktiež si ruky nedávajte do vreciek. Oveľa dôstojnejšie bude pôsobiť, ak ich vytiahnete a sem tam ich pri vašej reči zapojíte. Ak tak urobíte, bude z vás vyžarovať oveľa väčšia vážnosť a sebavedomie.

Postoj a brada

Pri reči je podstatný celkový postoj nášho tela. Preto mimoriadne dôležitým bodom je aj to, či ste vystretí alebo zhrbení. Dávajte si pozor na to, aby ste vždy, keď je to možné boli vystretí a bradou mierili dohora. V tomto prípade z vás bude vyžarovať veľká dávka seba istoty. Možno to znie náročne, ale je to celkom jednoduché. Predstavte si skrčenú osobu, ktorá neustále hľadí do zeme. Som si istá, že z takéhoto človeka sa na vás nijaké sebavedomie neprenesie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:10