Čo o mužoch hovorí typ kávy, ktorý preferujú?Shutterstock
StoryEditor

Aká káva, taký muž! Toto o pánoch prezradí jediná šálka

09.10.2024, 10:00
Životný štýl

Niekomu vadí jej horká chuť, iní si deň bez nej jednoducho nedokážu predstaviť. Hovoríme o milovanom a lahodnom nápoji, o káve. Vedci v dnešnej dobe skúmajú už takmer čokoľvek. Tento krát sa zamerali aj na čierny života budič, výsledky ich štúdie vás rozhodne prekvapia. Tvrdia, že typ kávy, ktorú pijete o vás môže mnoho prezradiť. Podľa jednoduchých znakov odhalíte napríklad s akými pánmi máte dočinenia. Čo myslíte, majú pravdu?

O káve v dnešnej uponáhľanej dobe hovoríme často. Podľa niektorých prospešná, podľa iných škodlivá. Pre väčšinu populácie však stále zostáva ako obľúbená, vytúžená a nenahraditeľná! Každý z nás je iný a rovnako rozdielne sú aj druhy kávy, ktoré si môžeme vybrať. Espresso, capuccino, latte, filtrovaná či viedenská. Na výber máme mnoho možností a je len na našich chuťových bunkách, ktorá im lahodí najviac.

Psychológovia Judi James a James Moor sa dlhodobo venovali výskumu tohto voňavého nápoja. Prišli na to, že výber kávy dokáže vypovedať aj o našej povahe. Čo tak preniesť túto teóriu do sveta randenia a orientovať sa v pánoch o niečo jednoduchšie?

Klasická čierna, bez všetkého

Asi najpopulárnejšou voľbou mnohých pánov je klasická čierna káva, bez mlieka aj bez cukru. Podľa vedcov sú páni, ktorí takúto variantu obľubujú odhodlaní, cieľavedomí a presne vedia, za čím v živote kráčajú. Hovoria o nich, že ostatným zväčša povedia presne to, čo si myslia. Bez akýchkoľvek okolkov a hanby. Často sa stáva, že páni s takýmito chuťami sú prísnejší a na svoj život o niečo striktnejší.  Je práve toto prípad vašej polovičky?

Pridávame mlieko aj cukor

Ďalšou obľúbenou kombináciou je klasická čierna káva, avšak s pridaním mlieka a cukru. Odborníci sa zhodli, že muži, ktorí si svoju kávu vychutnávajú na tento spôsob, sú veľmi ľahko čitateľní. Podľa nich sú usporiadaní a majú v živote mnoho pravidiel. Na druhej strane však svoje stereotypy radi zlomia a hodia sa do neočakávaných situácií. Tvrdia o nich, že sú racionálni, ale taktiež silne emočne založení. Takýto páni sú akousi kombináciou. Takže ak ste svoju lásku našli práve v týchto slovách, nudiť sa rozhodne nebudete.

ANKETA
Pijú vaše polovičky kávu?

Žiadny kofeín ani klasické mlieko!

Tento krát prechádzame na netradičnejšiu kategóriu a tou je, bez kofeínová káva s rastlinným mliekom. Páni, ktorí volia túto neobvyklú kombináciu majú najčastejšie veľké umelecké cítenie. Sú silne emočne založení a na druhej strane, mnoho krát nechcú priznať inú pravdu len tú svoju. Stáva sa aj to, že sa ešte hľadajú a nie sú úplne dozretí.  Samozrejme, každý z nás je iný a štúdie sa môžu mýliť.

Umelecké našľahané kapučíno

Tento typ kávy je obľúbený najmä u dám, avšak nájde sa aj zopár mužov, ktorí naň nedajú dopustiť. Podľa najnovšej štúdie o nich táto voľba vypovedá, že sú mimoriadne citliví  a kreatívni. Taktiež majú radi spoločnosť a dokážu si plnohodnotne vychutnávať svoj život. Radi sa zastavia v prítomnom okamihu a premýšľajú nad svojím životom a svetom okolo nich. Jednoducho povedané, kapučíno zväčša pijú filozofi, umelci a duchovne založení muži.

Stará dobrá, viedenská

Na záver spomenieme najmenej obľúbenú kávu a tou je viedenská. V dnešnej dobe už veľmi populárna nie je, avšak stále sa nájdu ľudia, ktorí ju milujú. Vedci sa zhodli na tom, že páni, ktorým tento typ kávy učaroval, sú zväčša milovníkmi histórie, kníh či dobrodružných činností. Doprajú si to, čo majú radi a vôbec ich nezaujímajú ostatní. Vo svojom živote si kráčajú za svojím, bez ohľadu na verejnosť. Milujú vzrušenie a zážitky si nedajú pokaziť ničím a nikým!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:19