Zacvičte si spolu s nami posteľovú dvadsaťminútovku.unsplash
StoryEditor

Nemáte čas alebo ste lenivé? Zacvičiť si môžete aj v posteli a zaberie vám to len 20 minút

29.09.2024, 09:00
Životný štýl

Nechce sa vám, nemáte dostatok času alebo chuť naťahovať sa s činkami v posilňovni? V tom prípade by ste mali vyskúšať cvičenie v posteli. Nielenže schudnete, ale naštartujete telo hneď po zobudení a naladíte sa na zvyšok dňa. Toto je najúčinnejšia posteľová dvadsaťminútovka.

Plank

Na precvičenie celého tela je nepochybne skvelý plank. Dajte sa teda do polohy planku s vystretými rukami a vydržte v nej jednu minútu.  

Poloha mačky

Dajte sa na štyri, s výdychom ohnite chrbát smerom nahor a predkloňte hlavu k hrudi. S nádychom napokon zdvihnite hlavu a chrbát prehnite nadol. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

Dvíhanie nôh

Aby ste malí pevné a vytvarované bruško, ľahnite si na chrbát a zdvihnite vystreté nohy do vrchu. Pomaly ich vráťte späť, no nechajte ich visieť nad posteľou. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

Nožnice

Zostaňte ležať na chrbte, zdvihnite nohy z postele a začnite nimi strihať. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

Brušáky

Ležte na chrbte, zdvihnite do hora nohy pokrčené v kolenách a ruky si dajte za hlavu. Zdvihnite hruď do vrchu, akoby ste sa chceli hlavou dotknúť kolien. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.  

Bicyklovanie

Ľahnite si na chrbát, pokrčte kolená a ruky majte za hlavou. S nádychom sa pravým lakťom dotknite ľavého kolena a s výdychom sa dajte späť do pôvodnej polohy. Opäť s nádychom sa dotknite ľavým lakťom pravého kolena. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty. Napokon všetky cviky zopakujte ešte raz a posteľovú dvadsaťminútovku máte za sebou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. október 2024 14:17