Nebojte sa vyraziť na rande sama so sebou!Dreamstime
StoryEditor

Na dokonalé rande nepotrebujete partnera. Tieto nápady na sólo výlety stoja za to!

05.09.2024, 15:00
Životný štýl

Randenie v dnešnej dobe naberá mnoho krát už úplne iný rozmer. Okrem príjemných stretnutí vo dvojici sa stali populárnymi dokonca aj tie individuálne. Hovoríme o takzvaných,,solo dates“ alias rande sám so sebou. Ak ste o tomto pojme ešte nepočuli, je na čase to napraviť. Ani náhodou nie je určený len pre nezadané osoby. Práve naopak. Využiť by ho mali všetci, pretože prináša veľké množstvo benefitov. Tu nie je niekoľko tipov, ktoré stoja za vašu pozornosť.

Už dávno neplatí pravidlo, že na rande môžete ísť len vo dvojici. Moderná doba so sebou prináša aj inovatívne možnosti. Jednou z nich je práve rande, ktoré si urobíte výhradne sám so sebou. Mnoho ľudí si myslí, že tento trend je určený výhradne pre slobodné či dokonca zúfalé osoby. Pravda je však inde. Takto príjemne strávený čas by sme mali praktizovať všetci. Bez ohľadu na to, či máme partnera alebo nie.

Čas výhradne pre vás

Ak neviete, čo presne si pod pojmom,,solo date“ predstaviť, tu je jednoduché  vysvetlenie. V skratke, ide o čas, ktorý venujete výhradne sama sebe. Budete sa sústrediť na to, čo robíte rada a čo vás najviac napĺňa. Zameriate sa len na vaše pocity, emócie a budete sa snažiť spoznať sa čo najdetailnejšie. Tajomstvo spočíva v tom, že k tomu nepotrebujete tisíce eur ani komplikované plány. Postačí vám trochu kreativity a čas pre vás. Nie nadarmo sa predsa hovorí, že keď sa chce, dá sa úplne všetko. Tu je niekoľko typov, vďaka ktorým sa vám podarí zrelaxovať a tým pádom posilniť vašu psychiku. Ak budete tieto aktivity praktizovať častejšie, zlepšíte individuálny vzťah, svoje sebavedomie aj sebalásku. Čo poviete, vyskúšate?

Klasika, kino či divadlo

Začneme niečím odvážnejším a tým je návšteva kina alebo divadla. To, že musíte ísť na predstavenie či film výhradne s druhou osobou, vôbec nie je pravda. Nebojte sa a pokojne si umenie vychutnajte osamote. Koniec koncov, prinesie to mnoho benefitov. Celý čas nebudete musieť rozprávať a preto si zážitok vychutnáte o niečo intenzívnejšie.  Budete sa prispôsobovať výhradne svojim potrebám, čo je naozaj príjemné a obohacujúce.

Káva a dobré jedlo

Jedlo ľudí odjakživa spája, to jednoducho platí. Faktom je, že vás môže perfektne napojiť aj na vás samých. Nehanbite sa a vybehnite na kávu, alebo si doprajte vaše obľúbené jedlo. Ak máte pocit, že sa pri pití vášho obľúbeného nápoja budete nudiť, pokojne si vezmite knihu. O dokonalý a plnohodnotne využitý čas budete mať tým pádom perfektne postarané!

S dobrým jedlom či pitím súvisí napríklad aj piknik. Vezmite si deku, chutné maškrty a vybehnite do parku. Choďte na miesta, ktoré máte radi a pokúste sa nepremýšľať nad ničím, len nad vaším zaslúženým oddychom. Či už si na deku vezmete knihu, zapnete podcast alebo si budete kresliť, fantázií sa rozhodne medze nekladú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. september 2024 08:37