Priateľstvo môže vydržať celý život, treba na ňom poctivo pracovať.Dreamstime
StoryEditor

Kľúč k celoživotnému priateľstvu: Postačí zopár efektívnych rád a položenie týchto otázok. Vyskúšajte!

05.09.2024, 14:00
Životný štýl

Hovorí sa, že káva s najlepšou kamarátkou je ideálna terapia. A je to skutočne tak! Hovoríme o osobe, ktorej môžeme povedať absolútne čokoľvek, sme pred ňou samé sebou a vieme, že sa budeme nepochybne stretávať celý život. Existuje niekoľko odporúčaní, ako sa o zdravý kamarátsky vzťah starať. Poznáme aj niekoľko otázok, ktoré by ste sa mohli svojich kamarátskych spriaznených duší spýtať. Práve vďaka nim sa vám podarí váš vzťah prehĺbiť. Čo poviete, vyskúšate?

Fungujeme v rýchlom a uponáhľanom svete. Rozhovor a čo i len krátky oddych s najlepšou kamarátkou môžu byť dokonalým prostriedkom na relaxáciu. Len tak sa rozprávate, smejete a prirodzene zo seba uvoľňujete všetky starosti, ktoré vás ťažia. Po stretnutí s tou správnou osobou sa budete cítiť dokonale nabité energiou!

Existuje však niekoľko pravidiel, ktoré zaručujú, že naše priateľstvo vydrží naozaj na celý život. Aj keď vzťahy sú individuálne a na každého z nás platí niečo, tieto rady sú univerzálne. Pomôcť a najmä poradiť môžu bezpochyby všetkým. Ich dodržiavanie v praxi, však zostáva už len na vás.

Na prvom mieste je komunikácia

V prvom rade, nezabúdajte na komunikáciu. Aj keď táto rada možno znie ako klišé, je jedna z najdôležitejších. Len vďaka úprimnej a otvorenej komunikácií, dokážete váš vzťah neustále posúvať a zdokonaľovať. Nebojte sa rozprávať aj o náročnejších témach. Ak zvolíte tie správne slová, verím, že spoločne dokážete vyriešiť takmer čokoľvek. Snažte sa byť v kontakte aj keď máte mnoho povinností. Zaneprázdnení sme všetci, je už len na nás ako veľmi sa o spoločné stretnutia budeme usilovať.

Prejavte záujem

Ďalším bodom, ktorý prispeje k udržaniu celoživotného priateľstva je záujem. Nehovorte len o sebe, ale naopak zaujímajte sa aj o druhú osobu. Pýtajte sa, skúmajte a zamýšľajte sa. V momente, keď prejavíte o vašu najlepšiu priateľku vážny záujem, váš vzťah sa začne prirodzene rozvíjať. Vôbec na to nemusíte ísť komplikovane. Úplne postačia jednoduché otázky, či pozorné počúvanie. Spôsobov ako sa prejaviť je mnoho, nájdite ich a zaručene uvidíte výsledky.

Rozdiely sú v poriadku

 Dôležitou radou je aj to, aby ste rešpektovali medzi vami rozdiely. Každý z nás je iný a napriek tomu, že si perfektne rozumiete, nemusíte byť vo všetkom rovnaké. Snažte sa nesúdiť a vždy vyjadrite váš úprimný názor. Práve fakt, že ste v niečom celkom iné môže byť pre vaše kamarátstvo osviežujúci.  Naučte sa rešpektovať ľudí takých, akí naozaj sú. V momente, keď ich prijmete so všetkým si vytvoríte dlhodobé a udržateľné priateľstvo.

Buďte flexibilní a tolerantní

Ľudia sa vyvíjajú a menia, to je úplne prirodzené. Práve z tohto dôvodu sa za každých okolností snažte byť trpezliví, flexibilní a tolerantní. Rešpektujte, že vaše spriaznené duše sa vyvíjajú a doprajte im toľko času, koľko potrebujú. Pokúste sa vždy nájsť si na druhú osobu čas a buďte tu pre nich vždy, keď to potrebujú. Ak sa vám nedarí stretnúť osobne, nezúfajte. Aj krátky telefonát či video cez sociálne siete môžu pomôcť. Spôsobov je mnoho, neváhajte ich využiť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 09:17