Domáci kečup sa s tým kupovaným nedá porovnať.Shutterstock
StoryEditor

Recept na dokonalý domáci kečup, ktorý chutí ako od babičky a nesklame!

12.08.2024, 10:57
Životný štýl

Úžasne chutný a je bez navyše chémie! Tak chutí tento kečup, ktorý si ľahko vyrobíte.

Potrebujeme:

2 kg zrelých mäkkých paradajok

250g jabĺk

250g cibule

30g soli

150g krištáľového cukru

4 PL octu

1 ČL mletej škorice

1 ČL mletej červenej sladkej papriky

5 klinčekov

Postup:

Zeleninu a jablká opláchneme, cibuľu olúpeme, všetko nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca a za občasného miešania podusíme do zmäknutia. Pridáme cukor, ocot a korenie, dusíme zhruba ďalšiu pol hodinu.. Rozvarenú zmes prepasírujeme cez sitko a znovu pomaly dusíme do zhustnutia. Hotovú zmes nalejeme do pripravených pohárov alebo fľašiek so širším hrdlom, zatvoríme pevne viečka a postavíme hore dnom. Necháme takto poukladané až do úplného vychladnutia. A už len dochucovať.

Viac inšpiratívnych receptov nájdete na stránke Varíme spolu.

 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 03:31