Aj keď to znie zvláštne, práve olej môže pomôcť proti mastným vlasom.Freepik
StoryEditor

Už nikdy žiadne mastné vlasy! Riešenie vás prekvapí, je ním obyčajný olej

24.07.2024, 10:00
Životný štýl

Vlasy boli odjakživa dámskou korunou krásy, to sa jednoducho nemení. Každá z nás ich chce mať dokonalé a niekedy za každú cenu! Mnoho žien bojuje s nepríjemným problémom a tým je nadmerné mastenie vlasov. Napriek tomu, že si pokožku detailne a pravidelne umývajú, po pár hodinách takmer žiadny výsledok nevidia. Príčin môže byť mnoho, my však poznáme účinný trik, ako s niečím takýmto bojovať. Možno vyznie nelogicky, ale je zázračný. Stačí použiť obyčajný olej a zbavíte sa prebytočného mazu raz a navždy!

S týmto problémom denne zápasia skutočne stovky žien. Večer si poctivo umyjete vlasy a ráno môžete urobiť presne to isté. Vyzerajú totižto identicky, ako pred sprchou. Všeobecne je veľmi náročné povedať, kde robíte chybu. Nadmerné mastenie môže mať mnoho príčin.

ANKETA
Bojujete s mastnými vlasmi?

Ako a prečo sa to deje?

Medzi najčastejšie príčiny patrí napríklad nedostatočná hygiena, tráviace problémy, bakteriálne infekcie, hormonálne poruchy a samozrejme, stres. Toto všetko na našu pokožku citlivo vplýva. Maz sa tvorí v mazových žľazách nachádzajúcich sa v pokožke hlavy, cez vlasové bunky a  korienky sa dostáva na pokožku hlavy a následne na vlasy.

Ak však dôjde k jeho nadprodukcii, spôsobuje nezdravé premasťovanie. Upcháva póry, permanentne sa tvoriaci maz zablokuje vlasové bunky a takmer zadusí vlasové korienky! A to môže viesť až k  strate vlasov. Pod hrubou vrstvou mazu sa zvyšuje odumieranie buniek pokožky, čo vedie aj k silnejšej tvorbe lupín.

Mastný olej proti mastnote

Internetom v dnešnej dobe kolujú tisíce návodov a rád čo v rámci našej rutiny robiť alebo čo radšej vynechať. Niekedy je však ťažké sa v nich vyznať. Mnoho žien dokonca skúsilo asi všetky recepty a mastné vlasy ich prenasledujú neustále. Medzi najznámejšie rady, patrí napríklad aplikácia citrónovej šťavy, obmedzenie dotykov našich vlasov, obmedzenie fénu či používanie chladnejšej vody.

Sociálne médiá aktuálne zaplavila nová informácia. Hovorí o tom, že práve olej by mohol mastnotu zmierniť! Na prvý pohľad to znie celkom absurdne, však? Možno si hovoríte, ako môže látka, ktorá je prirodzene mastná obmedziť práve tento prejav? Vedci majú odpovede na všetko!

Odborníci prišli na to, že zaradením olivového oleja do vašej starostlivosti vlasom prospejete. Stačí ho masírovať ku korienkom, nechať niekoľko minút pôsobiť  a následne zmyť vodou a vaším šampónom. Ako je to možné? Viacerí sa zhodujú, že kvalitný olej podporí mikro cirkuláciu a tým pádom sa mu podarí aj utlmiť tvorbu mazu. Dokonale prekrví vašu pokožku a tá vďaka tomu bude o niečo pružnejšia a sviežejšia. Avšak nezabúdajte si olej z vlasov poctivo zmyť! Ak to neurobíte, určite si nepomôžete ale naopak, ešte to zhoršíte.

Nepatria len do lámp

Ďalšiu zázračnú kategóriu tvoria esenciálne oleje. Je potvrdené, že perfektne čistia mazové žľazy, čo môže byť prínosné aj v prípade vlasov. Jednoducho ich naneste ku korienkom a nezmývajte ich niekoľko minút. Po chvíli olej z vlasov opláchnite a užívajte si ich príjemnú vôňu a lesk. Ak však trpíte alergiami alebo máte citlivejšiu pokožku, buďte opatrné. Pre niekoho môžu byť oleje agresívne. V takomto prípade sa ich oplatí riediť vodou alebo troškou klasického šampónu. Zmiernite tak účinok látok, ktoré obsahujú a zaručíte si jemnejší výsledok.

Medzi známe a mimoriadne obľúbené oleje patrí napríklad čajovníkový či levanduľový olej. V dnešnej dobe už ani náhodou neplatí, že ich musíte používať len do vonných sviečok. Čoraz viac sa potvrdzuje tvrdenie, že kreativite sa skutočne medze nekladú! A to v nijakom smere.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:24