Vďaka botoxu budú vaše vlasy jemnejšie, pružnejšie a prirodzenejšie.
StoryEditor

Aromaterapia pre krásne a zdravé vlasy. Esenciálne oleje vám zachránia korunu krásy

17.10.2022, 14:49
Zdravie

Dá sa prírodne pomocou esenciálnych olejov podporiť rast a kvalita vlasov? Určite áno, dokonca nielen rast, ale aj vitalita, lesk i zdravie pokožky hlavy. Stačia vám na to okrem esenciálnych olejov ešte hydroláty a za studena lisované oleje.

Za „normálne“ vypadávanie sa považuje strata 50 až 100 vlasov denne, samozrejme, každý sme iný a treba to brať iba orientačne. Pozrime sa spolu na to, aké ingrediencie použiť v synergii – teda spolu, pre dosiahnutie najlepších výsledkov. Levanduľový esenciálny olej – môže podporiť rast vlasov a nielen to. Jedna štúdia ukázala, že nielenže esenciálny olej v  koncentrácii 3 a  5 % efektívne podporil rast vlasov, ale taktiež zvýšil počet vlasových folikúl, zväčšil hĺbku folikúl a tiež podporil zhrubnutie dermálnej vrstvy. A to všetko za úžasný čas – 4 týždne. Ešte k tomu aj krásne vonia. Rozmarínový esenciálny olej – známa a overená rastlina na podporu rastu vlasov, stimuluje prekrvenie pokožky, vďaka čomu sa ku korienkom dostáva viac živín a kyslíka. Okrem toho zabojuje proti lupinám, a prípadným infekciám pokožky. Funguje vo viacerých prípadoch, aj pri alopécii. Netreba zabúdať ani na hydrolát z rozmarínu, ktorý funguje veľmi podobne a môžete ho používať vtedy, keď si neumývate vlasy, alebo počas dňa ako sprej do vlasov.

Mäta pieporná esenciálny olej – toto mentolové potešenie pošteklí na pokožke, prináša okrem stimulácie folikúl a prekrvenia pokožky úľavu od rôzneho svrbenia, pomôže pri lupinách a  mastnej pokožke hlavy. Mätový esenciálny olej vykázal v  štúdii efekt zlepšenia pokožky hlavy, zvýšenie počtu folikúl a  zväčšenie ich hĺbky. Opäť dávam do pozornosti i  mätový hydrolát, ktorý má podobný účinok a  môžete použiť počas dňa alebo po umytí vlasov. Céder esenciálny olej – skvelý na zhrubnutie jemných vlasov, zlepšuje prekrvenie pokožky, čím sa dostávajú živiny lepšie ku korienkom. Preukázateľne zlepšuje stav alopécie. Redukuje vypadávanie vlasov spôsobené stresom.

Tymian esenciálny olej (Dúška tymiánová) – štúdia na 80 dobrovoľníkoch ukázala, že arómaterapia môže byť veľmi účinná na alopéciu. Zmes olejov z tymianu, rozmarínu, levandule a cédra vykázala veľmi dobré výsledky na podporu rastu. Esenciálne oleje boli zmiešané v  jojobovom a hroznovom oleji a použité ako zábal. Santalové drevo esenciálny olej – možno by mal byť esenciálny olej zo santalového dreva na prvom mieste. Výskum ukázal, že zložka santalového oleja (beta-santalol) stimuluje receptor OR2AT4, ktorý má za úlohu regulovať tvorbu keratínu. Po aplikácii tejto zložky na pokožku vlasové folikuly prežili dlhší čas a zvýšil sa rast vlasov. Nehovoriac o  tom, že santalový olej dodá lesk vašim vlasom, je skvelý na pokožku, upokojuje podráždenie, bojuje proti zápalom a  ako čerešnička na torte dodá vašim vlasom krásnu vôňu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 22:06