Počas Watsu masáže načriete do hĺbky vášho vnútra.dreamstime
StoryEditor

Watsu masáž sa nedá porovnať so žiadnou inou. Okrem tela vymasíruje aj dušu

18.07.2022, 06:00
Životný štýl

Watsu masáž sa nedá prirovnať k žiadnej masáži, ktorú ste do teraz mali možnosť vyskúšať. Aj napriek tomu sa po nej cítite oddýchnutí, zrelaxovaní a pokojní. Doprajte poctivú dávku terapie nielen telu, ale aj duši. Niektorí z tých, ktorí ju vyskúšali, dokonca tvrdia, že pocítili nečakaný príliv vďaky a nehy.

Počas masáže má naše telo zregenerovať a naša hlava vypnúť. Uvoľnenie, ktoré po masážach prichádza, je na nezaplatenie. Watsu vám však ponúka oveľa viac.

Čo je watsu masáž?

Watsu (Wather shiatsu) je masáž, pri ktorej sa používajú prvky z shiatsu. Jej zakladateľom je zen shiatsu terapeut Harold Dull a masáž, respektíve terapia, sa vykonáva vo vode, ktorá má zhruba 34°C. Snúbia sa v nej prvky masírovania, terapie, tanca, strečingu či mobilizácie kĺbov a svalov. Preto je pre telo dokonalým a komplexným nástrojom, ako ho zharmonizovať.

S terapeutom

Terapeut, ktorý watsu masáž vykonáva, pracuje s vaším telom. To sa na vodnej hladine doslova nadnáša, a to aj vďaka nafukovacím kolesám, ktoré máte počas celej terapie na nohách. Každý pohyb má svoj zmysel a význam a terapeut ich s vami plynule a rytmicky vykonáva. Vy počas tejto masáže len relaxujete a okrem toho, že budete uvoľnení, sa od vás nič nevyžaduje. Počas tejto terapie sa sústredíte na svoj dych a na to, ako vaše telo splýva s vodou. Pri tejto masáži nie je potrebné žiadne špeciálne oblečenie. Celú ju absolvujete v plavkách a váš watsu terapeut je zväčša podobne oblečený. Niekedy dokonca môže byť v neoprené, aby dotyky tela na telo neboli príliš intímne.

Pocity počas terapie

Tí, ktorí túto terapiu absolvovali, hovoria o rôznych pocitoch. Zväčša veľmi príjemných. Ak svojej hlave dovolíte vypnúť a dokonale sa uvoľníte, dokážete si dokonca navodiť rôzne spomienky a emócie z minulosti. Starostlivosť vášho terapeuta, do rúk ktorého sa vložíte, je v tomto prípade kľúčová. Kým po klasických masážach sa častokrát cítite unavení a ospalí, v tomto prípade môžete pokojne očakávať prílev energie. Zrelaxované telo plné sily a upokojená myseľ budú tým, z čoho budete čerpať aj počas nasledujúcich dní.

Pre koho je watsu vhodná

Watsu masáž je vhodná takmer pre všetkých. Plavci, neplavci, ba dokonca aj ľudia, ktorí majú strach z vody. Práve u nich môže dojsť k odblokovaniu týchto fóbii. Neplavcom úplne stačí dôvera v terapeuta, ktorému sa vkladajú do rúk. Keďže počas nej dochádza k úplnému uvoľneniu a prechodu cez tie najemotívnejšie zážitky z vášho života a načriete si do hĺbky vášho vnútra, je nevyhnutné byť v psychickej pohode. Preto masáž nie je vhodná pre ľudí, ktorí trpia depresiami alebo majú iné duševné ochorenia. Rovnako si ju nemôžu dopriať ľudia, ktorí trpia infekčnými ochoreniami, roztrúsenou sklerózou, osteoporózou a tiež pacienti trpiaci epilepsiou či po mozgovej porážke.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. júl 2024 10:04