Denne robíme viacero toxických vecí, ktoré si ani neuvedomujeme.Dreamstime
StoryEditor

Koniec toxickému správaniu! Robíme to takmer každý deň, čo by sme mali zmeniť?

11.07.2024, 19:00
Životný štýl

Posudzovať správanie druhých je pomerne jednoduché. Avšak nastaviť zrkadlo sebe samému môže byť dosť náročné. Denne totižto robíme tisíce rozhodnutí a hlavou nám víria stovky myšlienok. Niektoré z nich môžu byť poriadne toxické a my si to vôbec nemusíme uvedomovať. Nad naším každodenným správaním by sme sa niekedy mali zamyslieť a vynechať chovanie, ktoré nám do života prináša výhradne negativitu. Aj keď niekedy to nie je očividné.

Nesťažujte sa na všetko a všetkých

Nie vždy sa nám darí byť dokonale pozitívne, nadšené a spokojné. Na druhej strane, ak jediná náplň vašich dní je sťažovanie sa a frflanie, niečo nebude v poriadku. Takýmto chovaním prispievate k osobnej toxicite, čomu sa pochopiteľne, snažíme vyhnúť. Skúste preto nenadávať na celý svet, aj keď práve nemáte najlepší deň. Aj v záporných situáciách sa snažte nájsť aspoň niečo dobré. A ak sa vám to nedarí? Nezúfajte, prídu aj lepšie dni. Počas tých horších sa radšej upokojte a nemajte potrebu všetko komentovať. Nikomu a ničomu tým nepomôžete. Jediné čo tým podporíte, je vaše nesprávne naladenie.

Nie ste obeť

V rámci takéhoto správania existuje ešte jedna črta, ktorú vo svojom živote rozhodne nepotrebujete. Hovoríme o tom, že sa začnete hrať na obeť. Deje sa to najmä v momente, keď sa vám niečo nepáči, alebo chcete na seba upútať pozornosť. Nezabúdajte na to, že snahou o poľutovanie absolútne nič nevyriešite. V roli obete sa vám možno dostaví pár milých slov, avšak tie sú len dočasné. Čo je dlhodobejšie je nepochybne vaše vyžarovanie, ktoré niečím takýmto trpí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 23:46