Denne robíme viacero toxických vecí, ktoré si ani neuvedomujeme.Dreamstime
StoryEditor

Koniec toxickému správaniu! Robíme to takmer každý deň, čo by sme mali zmeniť?

11.07.2024, 19:00
Životný štýl

Posudzovať správanie druhých je pomerne jednoduché. Avšak nastaviť zrkadlo sebe samému môže byť dosť náročné. Denne totižto robíme tisíce rozhodnutí a hlavou nám víria stovky myšlienok. Niektoré z nich môžu byť poriadne toxické a my si to vôbec nemusíme uvedomovať. Nad naším každodenným správaním by sme sa niekedy mali zamyslieť a vynechať chovanie, ktoré nám do života prináša výhradne negativitu. Aj keď niekedy to nie je očividné.

 

Ostrá kritika a urážky

Je v poriadku ak sa vám nepáči ako niekto vyzerá alebo ako sa práve správa. Čo už poriadku určite nie je, je to, ak začnete danú osobu bez hanby kritizovať. Urážky, ponižovanie či blíženie druhým rozhodne k silným osobnostiam nepatrí. Radíme ich skôr k toxickému správaniu, ktoré niekedy bežne praktizujete, bez toho aby ste sa nad tým zamysleli. Ak chcete druhej osobe pomôcť, svoj názor vyjadrite jemnejšie a s väčším citom. Na akúkoľvek ostrú a priamu kritiku však rovno zabudnite.

Pozor na nebezpečnú manipuláciu

Posledným znakom poriadne toxického správania sa, je manipulácia. Asi nemusíme hovoriť, že tá už je skutočne vrcholom, ktorému sa treba výrazne vyhýbať. Pod týmto pojmom rozumieme snahu ovládať a kontrolovať ostatných ľudí a ovplyvňovať ich tak, aby sa prispôsobovali naším záujmom a potrebám. Ak ste náhodou dospeli k takémuto štádiu, okamžite zbystrite. Môže byť veľmi nebezpečné. Vo svojom živote sa sústreďte na svoje dni a nemajte potrebu riadiť aj tie ostatné. Iní ľudia o to pravdepodobne nestoja a v konečnom dôsledku im viac ublížite ako pomôžete. Ak takéto konanie vynecháte, zabodovali ste! Zbavili ste sa tej najväčšej toxicity vo vašom živote.

Na niektorých činnostiach možno pracujete pravidelne, iné robíte celkom podvedome. Nikdy však nie je neskoro svoje správanie zmeniť. Nezabúdajte, že takéto konanie k sebavedomej a vyrovnanej žene rozhodne nepatria.

ANKETA
Robievate niektorú z týchto toxických aktivít?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. september 2024 02:14