Denne robíme viacero toxických vecí, ktoré si ani neuvedomujeme.Dreamstime
StoryEditor

Koniec toxickému správaniu! Robíme to takmer každý deň, čo by sme mali zmeniť?

11.07.2024, 19:00
Životný štýl

Posudzovať správanie druhých je pomerne jednoduché. Avšak nastaviť zrkadlo sebe samému môže byť dosť náročné. Denne totižto robíme tisíce rozhodnutí a hlavou nám víria stovky myšlienok. Niektoré z nich môžu byť poriadne toxické a my si to vôbec nemusíme uvedomovať. Nad naším každodenným správaním by sme sa niekedy mali zamyslieť a vynechať chovanie, ktoré nám do života prináša výhradne negativitu. Aj keď niekedy to nie je očividné.

Hovorí sa, že práca na seba rozvoji je výzva na celý život. A je to skutočne tak. Správať sa tak, aby sme boli ohľaduplní k ostatným a zároveň mali seba na prvom mieste vôbec nie je jednoduché. Denne dokonca robíme niekoľko vecí, ktoré sú podobné toxicite. Nemusíme ich robiť zámerne. Niektoré konania máme prosto zafixované a nie je jednoduché sa ich zbaviť. Toto sú tie, ktoré by sme zo svojho života mali ihneď vylúčiť.

Koniec ohováraniu

My ženy rady skĺzame k tomu, že všetkých ostatných máme potrebu hodnotiť. Riešime, akú má kto postavu, aké nosí vlasy, aký zvolil outfit. Dávajte si pozor na to, aby ste neskončili pri ohováraní. To vám do života prináša silnú negatívnu energiu. Ďalším faktom je, že hovorenie o niekom poza jeho chrbát môže veľmi nepríjemne naštrbiť vzájomné vzťahy. Či už hovoríme o priateľoch, partnerovi či rodine, pravidlá sú rovnaké. Jednoducho zabudnite na ohováranie. Namiesto toho sa sústreďte na seba a váš život bude oveľa pozitívnejší.

Ignorovanie hraníc

Ďalšie správanie, o ktorom si mnoho ľudí myslí, že je v poriadku je ignorovanie hraníc. Deje sa takmer každodenne a najmä mnoho žien si zvyklo na to, že je úplne bežné. Avšak opak je pravdou. Ak nerešpektujete osobné hranice druhého človeka, automaticky sa meníte na toxickú osobu. Mali by ste myslieť na to, že každý má právo stanoviť si svoje pravidlá. Vnímajte ich a rešpektujte.

Rovnako to je aj s vašimi, súkromnými hranicami. Ak si raz stanovíte, ktoré osobné zóny nebudete prekračovať, prosto to nerobte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. október 2024 22:51