Na pozeranie TV pred spaním zabudnite.dreamstime
StoryEditor

Nedarí sa vám schudnúť? Zmeňte svoje večerné návyky a výsledok sa určite dostaví

09.07.2024, 10:10
Životný štýl

Pravidelne cvičíte, zdravo sa stravujete a aj tak sa vás prebytočné kilogramy neustále držia? Možno robíte ľahko odstrániteľné chyby, ktoré vám bránia dosiahnuť želaný výsledok. Zmeňte najmä svoje večerné návyky a výsledky sa dostavia.

Pri chudnutí je dôležitý aj spánok. Ale musí byť dostatočne dlhý a zároveň kvalitný.

Úplná tma

Ste zvyknuté zaspávať pri televízii, alebo zasvietenej lampičke? Zmeňte to. Na to, aby telo začalo produkovať melatonín, hormón, ktorý zodpovedá za váš spánok, je nevyhnutné, aby bola v miestnosti absolútna tma. Zatiahnite žalúzie, alebo závesy, už aj takáto malá zmena bude viesť k výsledkom. Okrem iného vám bude odmenou aj to, aké svieže sa zobudíte.

Čerstvý vzduch

V lete, počas tropických nocí je veľmi náročné mať v miestnosti čerstvý vzduch. Počas ostatných mesiacov v roku pred spaním poriadne prevetrajte a v miestnosti, v ktorej spíte určite vypnite kúrenie. Mimochodom, ak vám bude trošku chladno, zvýšite si metabolizmus a zároveň budete spaľovať kalórie tým, že sa váš organizmus bude snažiť dosiahnuť optimálnu teplotu.

Plný žalúdok?

Na váš spánok má vplyv aj to, či idete spať s prázdnym, alebo plným žalúdkom. Určite vašej postave neprospeje, keď si pôjdete ľahnúť hodinu po večeri. A tiež záleží na tom, čo jete. Zabudnite na ťažké, sladké či príliš slané jedlá, ktoré vám zaťažia žalúdok. Pokojne si však dajte pred spaním biely jogurt, alebo pohár mlieka. Ak máte problém so zaspávaním, ohrejte ho a pridajte lyžičku medu. Zabudnite na alkohol. Ten vás síce utlmí a môžete veľmi rýchlo nadobudnúť pocit, že po ňom rýchlo zaspíte, no opak je pravdou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. september 2024 16:11