Domáci pomocníci, ktorí dodajú lesk vašej podlahe.dreamstime
StoryEditor

Uľahčite si upratovanie: Títo domáci pomocníci zaručia lesklú podlahu bez šmúh

20.06.2024, 13:00
Životný štýl

Nemáte rady umývanie podlahy, pretože na nej aj po vyschnutí zostávajú šmuhy a po lesku ani náznak? V tom prípade by ste si mali zavolať na pomoc niekoľko účinných domácich čističov, ktorí zaručia čistý a žiarivý domov. Pozrite sa, ktorí pomocníci sú skvelí na lesknúcu sa podlahu.

Utieranie prachu vám problém nerobí, zvládnete aj vysávanie, no keď príde na rad umývanie podlahy, len ťažko sa k tejto činnosti viete donútiť. Dôvodom môže byť najmä fakt, že aj po umytí vyzerá podlaha fádne, neleskne sa a sem-tam na nej vidieť ešte aj nejaké tie šmuhy. Ak túžite po žiarivej podlahe, zabudnite na prostriedky z obchodu či iné chemikálie, ktoré nielenže stoja veľa peňazí, ale často sú neúčinné. Omnoho šetrnejšie a efektívnejšie môžu byť niektorí domáci pomocníci, ktoré nájde doma každá z vás. Pozrite sa, ktoré čističe dodajú podlahe lesk a zbavia ju neželaných šmúh. 

Zázračný ocot

Ocot patrí k najúčinnejším domácim prostriedkom. Nielenže si poradí so zanesenými batériami, ale vyčistí vaňu, vyleští okná a dosky na krájanie zbaví baktérii. Takisto môže byť skvelým pomocníkom pri umývaní podlahy. Stačí, ak ho zriedite s vodou a esenciálnym olejom, nanesiete na mop a dlhými ťahmi potriete podlahu. Nezabudnite si však pripraviť aj misku s horúcou vodou a handrou, ktorou následne pretrite octové miesto na podlahe. Vďaka tejto technike bude vaša podlaha žiariť a šmuhy zmiznú. 

Saponát na riad

Saponát nie je vynikajúci len na špinavý riad, ale aj podlahu. Do vedra s vodou nalejte saponát a poriadne ho napeňte. Napokon do vody namočte mop a pretrite ním podlahu s kľudom aj trikrát za sebou. Aby sa podlaha leskla a odstránili ste z nej všetky nečistoty, umyte ju ešte raz, ale už len čistou vodou. 

Obyčajná sóda

Klasická sóda bikarbóna vám pri upratovaní môže pomôcť so všetkým, na čo si spomeniete. Okrem mastných kachličiek v kuchyni si hravo poradí aj so zatuchnutými záclonami, špinavými topánkami alebo domácim striebrom. Takisto dokáže vyčistiť podlahu a dodať jej potrebnú žiaru. Stačí, ak ju nasypete do vedra s horúcou vodou a pretriete ňou podlahu.

Nielen čistá, ale aj voňavá

Ak túžite po tom, aby sa vaša podlaha leskla, nebolo na nej vidieť žiadne nečistoty a prekrásne voňala, zavolajte si na pomoc aviváž. Tú nalejte do vedra s teplou vodou, naneste na handru alebo mop a potrite ňou podlahu. Nechajte vyschnúť pár minút a užívajte si tú nádhernú vôňu. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. jún 2024 15:32