Podporte fungovanie metabolizmu pomocou správnych potravín.dreamstime
StoryEditor

Podporte fungovanie metabolizmu výberom správnych potravín. Je to jednoduchšie, než ste si mysleli

18.06.2024, 14:00
Životný štýl

Aby vás metabolizmus správne a rýchlejšie fungoval, bude potrebovať vašu pomoc. Dôležitý je pravidelný pohyb, ale netreba zabúdať ani na skladbu jedálnička. Ten by mal byť pestrý a bohatý na suroviny a potraviny, ktoré budú pracovať vo váš prospech.

A nielen to čo jete, ale aj to čo pijete je dôležité. Okrem čistej vody si doprajte aj čaje. A to aj počas teplých dní.

Tekutiny

Metabolizmus podporíte dostatočným príjmom tekutín. Hlavnú úlohu by mala tvoriť samozrejme voda, prípadne minerálky, no dajte šancu aj čajom. Tie vás počas letných dní osviežia aj napriek vyššej teplote rovnako dobre, ak nie lepšie než studené nápoje. Váš metabolizmus podporia rôzne druhy zelených čajov, pu erh, ale aj čaj zo žihľavy či púpavy, ktoré dokonca pomôžu lepšiemu odvádzaniu toxínov z vášho tela. Metabolizmus veľmi dobre stimuluje aj nápoj kombucha. Ako pri všetkom, aj tu platí, že to chce aj istú dávku trpezlivosti a v neposlednom rade efekt dosiahnete len vtedy, ak zmeníte aj celkový životný štýl a to, čo jete.

Kvasené produkty

Kváskovaniu za uplynulé roky prepadlo množstvo ľudí. Sú dokázané celkové pozitívne účinky na ľudský organizmus. Okrem kváskového chleba doplňte svoj jedálniček aj o kvasenú zeleninu, ktorá sa teší čoraz väčšej obľube. Rovnako by v strave nemali chýbať rôzne biele kvalitné jogurty, kefír či acidofilné mlieko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. jún 2024 10:40