Podporte fungovanie metabolizmu pomocou správnych potravín.dreamstime
StoryEditor

Podporte fungovanie metabolizmu výberom správnych potravín. Je to jednoduchšie, než ste si mysleli

18.06.2024, 14:00
Životný štýl

Aby vás metabolizmus správne a rýchlejšie fungoval, bude potrebovať vašu pomoc. Dôležitý je pravidelný pohyb, ale netreba zabúdať ani na skladbu jedálnička. Ten by mal byť pestrý a bohatý na suroviny a potraviny, ktoré budú pracovať vo váš prospech.

Ocot

O tom, že jablčný ocot má pozitívny vplyv na vaše zdravie niet pochýb. Nejde o žiadny nepodložený mýtus. Práve naopak. Ocot naštartuje váš metabolizmus aj spaľovanie. Konzumujte ho na lačno s dostatočným množstvom vody, vďaka čomu svoje telo zároveň hydratujete. Jablčný ocot potláča chuť k jedlu a oceníte ho aj v lete v prípade, že vás trápi zadržaná voda v tele.

Klíčky

Ak ste ešte neobjavili čaro klíčkov, tak to čo najrýchlejšie zmeňte. Telu dodajú množstvo vitamínov a minerálov. Zároveň mu pomáhajú zbavovať sa toxínov a vďaka množstvu vlákniny, ale aj vody, ktorá sa v nich ukrýva vplývajú aj na zrýchlenie metabolizmu. Jedzte ich surové. Tepelnou úpravou strácajú na kvalite. Pridávajte ich k do šalátov, alebo ku už spomínanému chlebíku. Chuť klíčkov vyhovuje dokonca aj náročným detským jazýčkom. Môžete tak aj prostredníctvom nich doplniť potrebnú dávku vitamínov tým najmenším.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. júl 2024 13:12