Pripravte sa na hŕbu darčekov a nečakaných prekvapení. No kto by odolal?dreamstime
StoryEditor

Love bombing: Láska ako z romantického filmu, alebo hororu?

18.06.2024, 08:00
Vzťahy

Vzťahy bývajú častokrát nevyspytateľné a to, čo sa na začiatku javí ako dokonalá love story, môže byť už o pár mesiacov horor, ktorý nechce nikto zažiť. Taktika love bombingu má jasný cieľ. Váš partner vás zahrnie láskou a pozornosťou, o ktorej ste možno ani nesnívali. No následne príde obrat. A ten vo vzťahu urobí škrt, s ktorým ste nerátali ani v najhorších snoch.

Odhaliť, či to s vami druhá strana myslí vážne je veľmi zložité. Mnohokrát až čas ukáže, čo sa za niektorými prejavmi lásky či záujmom skutočne skrýva.

Stredobod

Ľudia, ktorí praktizujú taktiku love bombingu majú manipulovanie v malíčku. Presne vedia, aký typ partnerov si vyberať a čo na nich platí. Mnohokrát sú ich „obeťami“ ženy, ktoré majú za sebou zlé skúsenosti s mužmi, alebo naopak nikdy nemali po svojom boku dlhodobo žiadneho partnera a zúfalo túžia po láske. A tú im táto osoba dá. Zahrnie ich takou láskou a pozornosťou, o ktorej sa im ani nesnívalo. Veľmi rýchlo vo vás vyvolá pocit, že ste najdôležitejší človek na planéte a vy sa tomu úplne oddáte. Táto taktika funguje dokonalo, pretože väčšinou si vás okolo prsta omotá skôr, než si to vôbec začnete uvedomovať.

Nie je to nádherné?

V prípade takýchto manipulátorov ide väčšinou o narcisov. To však vy v začiatkoch vzťahu ani náhodou neuvidíte a neodhalíte. Neprehliadajte však isté signály. Prehnané obdarovávanie, snaha o neustály kontakt, vyznania lásky, na ktoré sa nechytá ani Sládkovič. To všetko v takej intenzite, že vám to možno aj bude podozrivé, no zároveň si tento stav budete chcieť naplno užiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. jún 2024 08:02