Čistá voda by mala tvoriť základ vášho pitného režimu.dreamstime
StoryEditor

Vo vašom pitnom režime by okrem vody nemali chýbať aj iné nápoje. Vďaka niektorým dokonca schudnete

12.03.2024, 08:00
Životný štýl

Gro vášho pitného režimu by mala tvoriť predovšetkým čistá voda. Ak však chcete podporiť fungovanie metabolizmu, doplniť chýbajúce minerály alebo energiu, vo vašom pitnom režime by nemali chýbať aj iné nápoje. Povolená je dokonca aj káva, no piť by ste ju mali hlavne pred športom.

To, čo do bežného pitného režimu nepatrí sú sladené či alkoholické nápoje. Chýbať by v ňom však nemal napríklad zelený čaj či minerálne vody.

Únava

Ak sa cítite unavení, zrejme urýchlene siahate po káve či inom nápoji, ktorý obsahuje kofeín. Ten vám poskytne okamžitú vzpruhu. Ak však pociťujete chronickú únavu, možno vám chýba magnézium. Obohaťte váš pitný režim o minerálne vody, ktoré sú zdrojom horčíka. Zároveň ich popíjajte aj v prípade, že pravidelne športujete, alebo ste fyzicky aktívny. Dostatok prijatého horčíku vám poslúži aj ako prevencia proti kŕčom.

Zelený čaj

Aj zelený čaj obsahuje kofeín. Na rozdiel od kávy ho však pokojne môžete rátať do svojho pitného režimu, pretože vaše telo nedehydratuje. Vo vašom pitnom režime by mal mať svoje stále miesto aj v prípade, že sa snažíte schudnúť. Podporuje totiž metabolizmus a zároveň spaľuje tuky. Na vaše trávenie veľmi pozitívne vplýva aj mäta prieporná. Čaj z nej si pokojne dajte aj pred spaním, verte či nie, budete spať ako bábätko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:43