Tretia hodina ráno má vraj svoju moc.dreamstime
StoryEditor

Budíte sa okolo tretej hodiny ráno? Je v tom mágia, alebo len povery?

27.02.2024, 08:00
Životný štýl

Patríte k ľuďom, ktorí spia tak tvrdo, že ich nič neprebudí, alebo máte naopak príliš plytký spánok a počas noci ste hore aj niekoľkokrát? Mnoho ľudí sa zvykne prebudiť najmä počas takzvanej vlčej hodiny, čo je medzi treťou a štvrtou hodinou ráno. Čo sa vlastne počas tejto magickej hodiny deje?

Je v tom, že sa budíte v tomto čase niečo medzi nebom a zemou, alebo to má iné vysvetlenie?

Čo sa deje s vašim telom

Vo fáze spánku, ktorá prichádza počas týchto hodín má vaše telo nižšiu teplotu. Zároveň dochádza k hormonálnej nerovnováhe, počas ktorej výrazne stúpa hladina melatonínu a naopak klesá hladina kortizolu a serotonínu. Táto hormonálna nerovnováha spôsobuje, že sa oveľa ľahšie prebudíte, alebo je váš spánok veľmi plytký.

Negatívne myšlienky

Pre prebudenie sa v tejto fáze je tiež príznačné, že sa môžete cítiť nepríjemne, môžu vás prepadať negatívne myšlienky, ale aj strach. Nepríjemné je tiež to, vám môže robiť problém opäť zaspať. Ak sa vám to stane, určite nepozerajte do mobilu. Pokiaľ spánok neprichádza ani po dlhých minútach, zasvieťte si tlmené svetlo a skúste si prečítať pár strán z knihy. To by vás mohlo unaviť. Pomôcť vám môže aj meditačná hudba a tiež dychové cvičenie, kedy sa po dobu štyroch sekúnd nadýchnete, na rovnaký čas dych zadržíte a počas štyroch ďalších sekúnd vydýchnete.

Magická hodina

Niečo však na tejto časti noci predsa len bude. Niektorí ľudia tvrdia, že práve v tomto čase ich prepadol nepríjemný pocit a tiež stret s nadprirodzenými silami. Mnohí dokonca vidia mŕtvych, alebo cítia teplo či chlad, ktorý nemá nejaký opodstatnený základ. Údajne práve počas týchto hodín umiera najviac ľudí a vraj dochádza aj k zvýšenému počtu krádeží či násilných činov. Nuž, žiadne konkrétne štatistiky k tejto téme nemáme, no pravda je taká, že tento čas má v sebe istú mágiu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:36