Droždie môžete využiť aj pri upratovaní.dreamstime
StoryEditor

Vedeli ste o tom, že droždie je skvelé aj pri upratovaní? Vyskúšajte tento trik

16.02.2024, 19:00
Životný štýl

Zostalo vám z varenia kúsok droždia alebo ste ho zabudli v chladničke a tak sa vám pokazilo? V žiadnom prípade ho nezahadzujte. Droždie totiž môžete okrem varenia využiť aj pri upratovaní. Pozrite sa, s čím vám môže pomôcť.

Keďže droždie v sebe ukrýva enzýmy, esenciálne kyseliny, proteíny, minerály a kvasnice, okrem varenia je skvelé aj pri upratovaní domácnosti. Práve z tohto dôvodu ho nevyhadzujte do koša, ak sa pokazí alebo kúsok zostane. Využiť ho totiž môžete ako účinný čistiaci prostriedok na rôzne povrchy. Stačí, ak ho odložíte do mrazničky a vyberiete vtedy, keď sa rozhodnete upratovať. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Droždie pri upratovaní

Droždie môžete použiť na čistenie kúpeľne, kuchynského drezu či na odstránenie odolných škvŕn. Stačí, ak ho zmiešate s citrónovou šťavou a vodou. Ak vás naopak trápia šmuhy na podlahe, pridajte ho k bežnému čistiacemu prostriedku na podlahy. Rovnako tak vám droždie pomôže s upchatým drezom, zanesenou rúrou, leštením auta alebo čisteným zeleniny či ovocia od chemikálii z postrekov. Jeho široké využitie nájdete aj pri praní tmavého prádla. Jednoducho, podrvte ho na menšie kúsky a vložte spolu s oblečením od práčky. Takýmto spôsobom sa zbavíte škvŕn a nečistôt.

Pomôže aj v záhrade

Droždie vám okrem upratovania môže pomôcť aj pri práci v záhrade. Zmiešajte jeden kilogram droždia s piatimi litrami vody. Túto zmes nalejte do zeminy okolo obľúbených kvetín, rajčín, zemiakov či iných pochúťok. Nielenže tak povzbudíte klíčenie, ale aj rast a kvitnutie, takže sa úrody môžete dočkať omnoho skôr.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 06:31