Muzikoterapia vás zbaví stresu.dreamstime
StoryEditor

Muzikoterapia: Pomôže pri úrazoch, vysokom krvnom tlaku aj pri strese

16.02.2024, 08:00
Životný štýl

Hudba je už od pradávna využívaná aj na terapiu, vďaka ktorej môžete oveľa lepšie zvládať niektoré ochorenia. Hudba upokojí vašu myseľ a uzdraví vaše telo. Samozrejme v kombinácii so správne nasadenou liečbou.

Gongy, bubny, misky, rôzne zvončeky či dažďové paličky. To všetko a ešte oveľa viac sa využíva pri muzikoterapii.

Relax

Muzikoterapia na telo pôsobí a funguje predovšetkým preto, že je tvorené až z viac ako sedemdesiatich percent tekutinou. Aj vďaka tomu pôsobí hudba až na bunkovej úrovni, pretože ich rozvibruje. A nie len bunky, ale aj mozog, a v podstate celé telo. Pomocou hudby či zvukov zo spomenutých nástrojov telo dokáže odpočívať a práve vďaka tomu načerpáva potrebnú energiu na ďalšie fungovanie.

Aj pri nespavosti

Muzikoterapia dokáže pôsobiť na konkrétne orgány a uvoľňuje telo aj myseľ. Práve to je jeden z dôvodov, prečo sa postupne vďaka tejto terapii dokážete zbaviť nespavosti, ale aj úzkosti či rôznych strachov. Vďaka tónom z jednotlivých nástrojov budete mať dokonca lepšiu náladu a dokonca sa môžete zbaviť rôznych bolestí.

image

Pri muzikoterapii sa využívajú rôzne misky, paličky či zvončeky.

dreamstime

Muzikoterapiou nielen proti stresu

Pravidelným navštevovaním muzikoterapie budete oveľa jednoduchšie zvládať stresové situácie. Práve stres je v dnešnej dobe považovaný za jeden z hlavných príčin rôznych ochorení. Vďaka muzikoterapii budete oveľa viac pozorní, budete sa lepšie koncentrovať a výkonnejšia bude aj vaša myseľ a pamäť. Znižuje krvný tlak, ba čo viac, dokáže zlepšiť aj koordináciu pohybov. Terapiu hudbou dokonca využívajú aj pacienti po úrazoch, ako súčasť rehabilitácie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:17