Barbora Švidraňová.Instargram/Barbora Svidranova
StoryEditor

Známa herečka priznala závislosť. Dnes žije celkom iný život

25.08.2023, 08:00
Celebrity

Slovenská herečka a speváčka Barbora Švidraňová (35) je pomerne vyťažená a môžete ju pravidelne vídať na televíznych obrazovkách. Okrem toho je jej vášňou aj hudba a spolu s kapelou Basie Frank Band pravidelne vystupuje na rôznych podujatiach. Keďže je mamou päť ročného Gabriela, ktorého vychováva sama, musí sa poriadne obracať, aby zabezpečila nie len seba, ale aj jeho.

Určite aj to dopomohlo k tomu, že Barbora bola často vyťažená na maximum. Nevedela oddychovať a väčšinu času fungovala pod stresom. Dnes je už všetko inak.

Chrám na meditácie

Barbora si už pred pár mesiacmi splnila svoj dlhoročný sen a vybudovala centrum, kde môžu jej klientky meditovať, upokojiť sa, spojiť sa samé so sebou. Zrejmé však je, že toto miesto je v prvom rade útočiskom pre samotnú Barboru.  

Stres náš každodenný

Barbora na svojich sociálnych sieťach komunikuje rôzne témy. Tentokrát však trafila klinec rovno po hlavičke. Upozorňuje totiž na novodobý fenomén, ktorý sa medzi ľuďmi rozrastá čím ďalej tým viac a tým je stres. Barbora hovorí o potrebe oddychu. O tom, aké dôležité je naučiť sa oddychovať a vedieť vypnúť. „Najskôr je potrebné dovoliť si zvoľniť a NAUČIŤ sa oddychovať. Ja som to tiež kedysi nevedela, ale zmenilo mi to život. Pár minút denne zvedomením si seba, svojho dychu, svojich myšlienok a emócií alebo len toho, že existujem, ešte nikoho nezabilo, práve naopak - vďaka tomu sa z workoholických zombies a živých mŕtvol stávajú bdelými, zdravší, láskavejší a pokojnejší ľudia…“

Závislosť na strese

Podľa slov sympatickej herečky je možné byť závislými aj na strese: „Áno, aj na strese sa dá byť závislý. Dlhodobý stres totiž vyčerpáva tvorbu serotonínu - hormónu šťastia, bez ktorého nemôže človek normálne žiť. Serotonín zas napomáha tvorbe melatonínu, vďaka ktorému môžeme pokojne spať a ak nemáme dostatočne kvalitný spánok, telo sa nedokáže regenerovať, a tým sa dostávame do začarovaného kruhu vyčerpania či fyzického alebo psychického.“ Nuž, Barbora otvorila tému, ktorá sa týka nejedného z nás. Skúste si bez výčitiek a výhovoriek nájsť čas na seba, rodinu a trošku sa spomaliť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 19:22