Staré noviny nevyhadzujte, svoje využitie ešte nájdu.dreamstime
StoryEditor

Nájdite v starom novinovom papieri všestranného pomocníka. Neuveríte, s čím všetkým si poradí

07.02.2024, 08:00
Životný štýl

Staré noviny či letáky určite nevyhadzujte. Svoje využitie nájdu vo vašej domácnosti hneď niekoľkokrát. Vaše topánky zbavia zápachu a zrkadlá či okná vyleštia lepšie, než akákoľvek handrička. A to ani zďaleka nie je všetko.

Ak už sa vám nejaký novinový papier dostane do rúk, určite si ho odložte. Je to všestranný pomocník do vašej domácnosti.

Dozrievanie ovocia

Chcete čo najskôr použiť práve kúpené avokádo, no stále je príliš tvrdé? Zabaľte ho do novinového papiera, vďaka ktorému dozreje oveľa rýchlejšie. Rovnako môžete postupovať aj pri iných druhoch ovocia. V prípade, že máte možnosť zakúpiť si ovocie do zásoby, nezabudnite ho dobre uskladniť. Aj tu vám bude nápomocný práve papier. Každý kus ovocia dôkladne zabaľte. Ak jedno ovocie začne napríklad hniť, je to papier, ktorý ochráni ostatné, nepoškodené plody.

Preč so zápachom

Noviny majú skvelú absorpčnú schopnosť a zbavia tak zápachu vaše topánky, šuplíky, ale aj iné predmety v domácnosti. Stačí, ak pokrčený papier vložíte na miesto, prípadne do topánky a nechajte ho pôsobiť aspoň 24 hodín. Následne papier vyhoďte. Novinový papier zbaví zápachu aj nové veci, termosky, fľaše, plastové nádoby ale aj drevené police. Svoju úlohu bude skvele plniť aj na dne smetného koša.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:51