Dôležité je v prvom rade to, koľko pečiva zjete a tiež s čím. Kváskový chlebík s rastlinnou nátierkou a zeleninou nie je ani zďaleka taká pohroma, ako biely rožok s údeninou.
Nie je to diétne
Bielkovinový chlieb nie je na trhu žiadnou novinkou. Práve naopak. Holduje mu čím ďalej tým viac ľudí. Aj napriek vyššiemu podielu bielkovín však nemá o moc nižšiu kalorickú hodnotu. Ak ste si teda mysleli, že ho môžete konzumovať neobmedzene, tak ste sa mýlili. Rovnako ako v prípade celozrnného pečiva. To je síce bohatšie o niektoré minerály a tiež vlákninu, no ani zďaleka nie je diétne. Viaczrnné bezlepkové chleby obsahujú také množstvo tukov, hoci zdravých, že dva plátky tohto chleba sa rovnajú často kompletnému zdravému obedu kde nechýba mäso, sacharidy a zelenina.
Plné bielkovín
Ak chcete jesť zdravšie varianty, pripravte si pečivo doma. Pokojne si urobte viac kusov, ktoré zamrazíte a budete ho mať po ruke vždy čerstvé. Väčšinou sú v prípade proteínových pečív hlavnými ingredienciami vajíčka, tvaroh či cottage chees. V kombinácii s ovsenými vločkami či špaldovou múkou je to skvelá alternatíva, ktorá je nie len chutná, ale aj zdravá.