Vyberajte si správne. Kváskový chlebík je určite lepšia voľba než biely rožok.dreamstime
StoryEditor

Ide to aj bez pečiva. Vyskúšajte tieto alternatívy

31.01.2024, 08:00
Životný štýl

Pečivo je pre mnohých ľudí strašiakom. Najmä pre tých, ktorí sa snažia mať svoju postavu a kilá pod kontrolou. Aj napriek tomu, že pečivo ako také je viac menej neškodné, existujú alternatívy, ktorými ho viete nahradiť. Najmä preto, aby bol váš jedálniček pestrejší a možno aj bohatý na živiny, ktoré v niektorých druhoch pečiva absentujú.

Ryžové a kukuričné chlebíky

Mnohí ich nazývajú „polystyrénové chlebíky“. Dnes ich môžete vidieť v mnohých podobách. Sú kukuričné, ryžové, šošovicové, cícerové, prípadne chlebíky s quinoou. Sú trvanlivé, nepodliehajú kazeniu a môžete ich mať otvorené aj niekoľko týždňov a neuberie im to na kvalite. V kombinácii s plnohodnotnými potravinami sú skvelou alternatívou akéhokoľvek pečiva. Naservírujte si k nim vajíčko, tvarohovú, alebo avokádovú nátierku, poriadne množstvo zeleniny a získate tak vyváženú, sýtu, no zároveň zdravú večeru.

Maces

Maces je vhodný najmä pre ľudí, ktorým nerobí dobre kvasené pečivo. No aj on je vyrobený z múky a nie je diétny, no je oveľa ľahšie stráviteľný. Opäť prihliadajte na to, koľko macesu zjete a s čím.

Zelenina

Skúste si nabudúce dať vašu obľúbenú nátierku napríklad na uhorku. Chutí to skvele a na takomto jedle si môžete pochutnať absolútne bez výčitiek. Skvelá je tiež mrkva, cuketa či paprika. Použite tieto druhy zeleniny namiesto pečiva. Obložte si zeleninu podľa toho, čo máte radi. Či už zvolíte nátierku, alebo plátok šunky či syra, určite tým telu doprajete nielen energiu, ale aj výživu

image

Skúste si namiesto pečiva dať k nátierkam zeleninu.

dreamstime
.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 19:05