![Nahraďte lavašom pečivo a udržte si fit postavu.](https://static.hnonline.sk/images/slike/2022/05/31/o_1704968_1024.jpg)
Ryžové a kukuričné chlebíky
Mnohí ich nazývajú „polystyrénové chlebíky“. Dnes ich môžete vidieť v mnohých podobách. Sú kukuričné, ryžové, šošovicové, cícerové, prípadne chlebíky s quinoou. Sú trvanlivé, nepodliehajú kazeniu a môžete ich mať otvorené aj niekoľko týždňov a neuberie im to na kvalite. V kombinácii s plnohodnotnými potravinami sú skvelou alternatívou akéhokoľvek pečiva. Naservírujte si k nim vajíčko, tvarohovú, alebo avokádovú nátierku, poriadne množstvo zeleniny a získate tak vyváženú, sýtu, no zároveň zdravú večeru.
Maces
Maces je vhodný najmä pre ľudí, ktorým nerobí dobre kvasené pečivo. No aj on je vyrobený z múky a nie je diétny, no je oveľa ľahšie stráviteľný. Opäť prihliadajte na to, koľko macesu zjete a s čím.
Zelenina
Skúste si nabudúce dať vašu obľúbenú nátierku napríklad na uhorku. Chutí to skvele a na takomto jedle si môžete pochutnať absolútne bez výčitiek. Skvelá je tiež mrkva, cuketa či paprika. Použite tieto druhy zeleniny namiesto pečiva. Obložte si zeleninu podľa toho, čo máte radi. Či už zvolíte nátierku, alebo plátok šunky či syra, určite tým telu doprajete nielen energiu, ale aj výživu
.