Zbavte sa nafúknutého brucha raz a navždy.dreamstime
StoryEditor

Dajte nafúknutému bruchu raz a navždy zbohom. Pomôžu vám tieto potraviny

01.01.2024, 13:00
Životný štýl

Aj vy máte po vianočných sviatkoch nielen pár kíl navyše, ale aj nafúknuté brucho, ktorého by ste sa najradšej ihneď zbavili? Rovnaký problém trápi v týchto dňoch mnoho ľudí. Ak chcete stratiť pár centimetrov okolo pása a zbaviť sa nafúknutého brucha, budete sa musieť niektorých potravín vzdať a iné do svojho jedálnička naopak zaradiť.

Alkohol, sladkosti, sladké či bublinkové nápoje musia mať prvých pár týždňov stopku. Rovnako by ste mali vylúčiť pečivo a obmedziť ryžu, cestoviny či zemiaky.

Stopka

Nie je vôbec nereálne zabojovať proti kilám navyše a aj sa ich zbaviť pomerne rýchlo. Kľúčová je v prvom rade disciplína. No ak si myslíte, že ak si nasadíte diétu, tak budete rýchlo vo svojom cieli, ste na omyle. Diéty fungujú len krátkodobo. Váš metabolizmus sa spomalí a vy budete o pár týždňov bojovať s ďalším problémom. Zrejme nikto nie je schopný vylúčiť navždy zo svojho jedálnička bežné potraviny, akými je pečivo, zemiaky, cestoviny, ryža, ale aj sladkosti. No jedzte ich s rozumom, v správnom čase a kombinujte ich s potravinami, ktoré im zbytočne nepridajú na kalorickej hodnote.

Povedzte áno týmto potravinám

Ryby by ste mali konzumovať niekoľkokrát do týždňa. Sú bohaté na omega 3 a 6 mastné kyseliny, ktoré váš organizmus potrebuje pre správne fungovanie a tiež vstrebávanie živín. Majú síce tuky, no tie sú vášmu zdraviu prospešné. Ryby by však nemali byť vyprážané. Môžete ich piecť, grilovať, pripraviť na pare či opekať bez pridaného tuku. Ako prílohu zvoľte zeleninu, alebo rôzne druhy pyré či už z tekvice, zeleru, alebo iných druhov zeleniny. Chutnou prílohou k rybám je aj grilovaná zelenina, či rôzne druhy šalátov. Samozrejme bez zálievok obsahujúcich cukor. Opatrní buďte aj pri používaní olivového oleja. Ľadový či rímsky šalát, poľníček, čínska kapusta, ale aj rukola by mala byť súčasťou každého vášho jedla. Ak nie ste na zeleninu zvyknutí, možno vás z nej zo začiatku bude nafukovať. Časom si však vaše telo zvykne a jej konzumáciou len získate. Ďalšou skvelou potravinou, ktorá síce zasýti, no má minimum kalórii sú hríby. Zapekajte ich, nahraďte nimi mäso, alebo si na nich pochutnajte spolu s vajíčkom. Hlivový perkelt, grilované šampiňóny so zeleninou a mozarellou budú skvelou pochúťkou nielen na obed, ale aj večeru. Jediné, na čo si musíte dávať pozor sú tuky. Tie do seba hríby pomerne rýchlo nasajú. Preto ich radšej duste, alebo pripravujte na panviciach s nepriľnavý povrchom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 22:53