Granátové jablko je silný antioxidant.dreamstime
StoryEditor

Granátové jablko: Budete vďaka nemu zdravá aj krásna

30.12.2023, 14:00
Zdravie

Aj vy ešte v obchodoch zďaleka obchádzate granátové jablko? Do nákupného košíka putujú väčšinou tie druhy ovocia, ktoré sú vám dobre známe, no tie exotickejšie plody zostávajú nepovšimnuté. Granátové jablko má pritom množstvo cenných látok a je aj skvelý antioxidant. S čím všetkým si poradí?

Pomôže pri vírusových ochoreniach, no ocení ho aj vaša pleť. Tá bude vďaka nemu žiarivá a bez akné.

Pri chorobe

Granátové jablko by ste mali jesť najmä preventívne, pretože obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, vďaka čomu vás chráni pred rôznymi ochoreniami a zároveň pomáha pri budovaní imunity. Množstvo antioxidantov, ktoré granátové jablko obsahuje vás chráni pred voľnými radikálmi, vírusmi, baktériami. Navyše práve antioxidanty priaznivo pôsobia aj na vašu pleť a bojujú proti jej predčasnému starnutiu. Okrem iného znižuje krvný tlak a čistí cievy.

Trávenie

Granátové jablko si pokojne doprajte aj počas redukčnej diéty. Má minimum kalórii, no semienka aj šťava z neho priaznivo pôsobí na celkové trávenie. Zrýchľujú metabolizmus a pomôžu vám aj v prípade, že vás trápi hnačka. Navyše granátové jablko podporuje vylučovanie toxínov z tela. Ak máte pocit nafuknutého brucha, prípadne, že vám netrávi tak, ako by malo, dajte si granátové jablko. Tanín, ktorý tieto chutné plody obsahujú vám s tým pomôže.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 15:42