Okuliare určite neutierajte do trička.dreamstime
StoryEditor

Triky ako vyčistíte vaše okuliare. Pomôže vám super lacná ingrediencia

27.10.2023, 08:00
Životný štýl

Tí, ktorí nosia okuliare vedia, že dosiahnutie čistých skiel je niekedy doslova nemožné. Najmä, ak nemáte po ruke špeciálne handričky z mikrovlákna, či prípravky na to určené. Aby vaše sklá boli nie len čisté, ale vyhli ste sa aj ich poškrabaniu, mali by ste sa držať týchto rád.

Najmä mastnota na sklách vám dá určite zabrať. Na čistenie tričkom však radšej rýchlo zabudnite.

Toto nie!

Ak máte špinavé okuliare, prvé po čom siahne je najčastejšie tričko, či top, ktorý máte práve oblečený. To však určite nie je optimálne riešenie, pretože niektoré vlákna na šošovkách nechávajú mikro ryhy, ktorými ich poškodzujú. Rovnako by ste sa pri čistení okuliarov mali vyhnúť hygienickým a papierovým vreckovkám či obrúskom. Opláchnuť okuliare pod prúdom vody je skvelá voľba, no v tomto prípade rozhodne dbajte na teplotu vody. Mala by byť vlažná a určite nie horúca.

Čisté sklá

Vaše sklá môžete od mastných škvŕn jednoducho vyčistiť pomocou prípravkov na to určených. Ak však práve žiadny po ruke nemáte, opláchnite okuliare pod vodou a z oboch strán na ne jemne naneste saponát, alebo mydlo. Dôkladne sklá umyte a následne vysušte a vyleštite pomocou handričky, ktorá je na tieto účely určená. Uteráky, ale aj utierky opäť nie sú vhodné na dočistenie vašich skiel.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:33