Zbavte sa nadbytočných kíl hneď.dreamstime
StoryEditor

Chcete budúce leto vyzerať v plavkách tip top? Správny čas na chudnutie je práve teraz

06.10.2023, 08:00
Životný štýl

Aj vy ste skôr tip, ktorý s chudnutí začína tesne po Vianociach a zmena stravovacích návykov je jedným z vašich novoročných predsavzatí? Ideálny čas na nové začiatky a na cestu za vysnívanou postavou však nie je v tomto období a dokonca ani pár týždňov pred začiatkom leta. Najlepšie bude, ak začnete práve teraz. Teraz, keď čítate tento článok. Či už ho čítate v októbri, alebo marci.

Zrejme neexistuje žena, ktorá by nemala skúsenosti s chudnutím a diétami. Niekedy to ide ťažšie, niekedy ľahšie. Stále čakáte, kedy príde ten správny čas, no množstvo výhovoriek vám bráni začať.

Práve teraz

Aj odborníci sa zhodujú, že na niektoré začiatky nie je nikdy ten správny čas. Výhovorky typu, že teraz toho máte veľa v práci, alebo ste zahltená povinnosťami v domácnosti prevládajú nad tým, urobiť niečo pre seba. Ak chcete do vášho života zaviesť zmenu stravovacích návykov, pridať viac pohybu či športu, začnite hneď. Žiadne „urobím to zajtra“, „ od pondelka“, „budúci mesiac“ a tak ďalej. Je to všetko o nastavení priorít a keď si seba dáte v tomto prípade na prvé miesto, pôjde všetko ako po masle. Sama budete prekvapená, koľko sa toho zrazu dá zvládnuť.

Prvé výsledky

Pokiaľ aj začnete v období, ktoré zdanlivo nebolo práve ideálne, prvé výsledky a to, ako sa budete cítiť, vás presvedčia o opaku. Akonáhle budete mať svoj jedálniček pod kontrolou a začnete sa viac hýbať, budete sa aj cítiť oveľa lepšie. A ako budú nadbytočné kilogramy odchádzať, vaša radosť sa bude stupňovať. Súbežne s tým bude rásť aj vaša motivácia v tomto úsilí nepoľaviť a pokračovať ďalej.

Len pomaly

Začnite postupne a hlavne pomaly. Vyberte si cestu, ktorá je pre vás udržateľná. Cestu, ktorá sa stane vašim životným štýlom a nie len chvíľkovou diétou. Ak budete hladovať a odopierať si všetko, čo máte rady, dlho vám vaše nadšenie nevydrží. Navyše si tým spomalíte metabolizmus a jediný efekt, ktorý dosiahnete bude jojo efekt. Rovnako pristupujte aj k športu. Dvojfázové tréningy či každý deň vo fitness centre sa tiež nedá udržať dlhodobo. Najmä ak máte rodinu a prácu, ktorá si rovnako vyžaduje váš čas.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:47