Diamond engagement ring on handShutterstock
StoryEditor

Kde nosíte prstene? Každý prst má svoj význam. Pozrite, čo o vás štýl hovorí

18.09.2023, 10:58
Životný štýl

Budete sa možno čudovať, ale umiestenie vášho šperku môže mať oveľa ZÁSADNEJŠÍ VÝZNAM, ako by ste si mysleli. Neveríte? Pozrite sa čo o vás hovorí ľavá či pravá ruka?

Pre našich predkov boli šperky na rukách niečo ako občiansky preukaz. Dalo sa z nich vyčítať, či je dotyčná osoba zadaná, aké má povolanie, prípadne k akej sociálnej vrstve patrí.

Pravá ruka bola vždy spájaná s materiálnym životom svojho majiteľa, ľavá naopak s výrazom jeho duše (a srdca) – reprezentovala jeho myšlienky, nádeje, túžby... A to nie je všetko. Každý prst na ruke mal zároveň svoj vlastný význam a bol často spájaný s nejakou dôležitou planétou.

Kým si teda nasadíte prstienok, uvažujte, kam ho umiestnite. Ovplyvní vaše vyžarovanie.

Palec: symbol bohatstva

Kedysi sa hovorilo, že čím hrubší a rovnejší palec, tým rýdzejší charakter. Ak mal niekto palec naopak krivý, okolie ho považovalo za zákerného človeka. Všeobecne však prsteň na palci nosievali ľudia majetní a autoritatívni, ktorí mali v spoločnosti vplyvné postavenie. Najhrubší prst na ruke bol tiež spájaný s priateľstvom, pretože bol súčasťou niektorých gest (napríklad palec nahor.

Ukazovák odhalí vodcu

Tento prst je pod vplyvom planéty Jupiter, ktorá so sebou prináša silu, prirodzenú autoritu a schopnosť viesť ľudí. Niet divu, že prstene (hlavne rodové, bratské či cínové krúžky) na ukazováčiku nosievali predovšetkým muži. Výrazný druhý prst zároveň poukazoval na zručnosť a umelecké sklony.

Prostredník udržuje balans

Medzi svojimi súkmeňovcami trčí do výšky ako rozhľadňa. Je prepojený s planétou Saturn, ktorá človeka nabáda k väčšej rovnováhe a zodpovednosti. Ale najdôležitejšie na ňom je, že vzhľadom na svoju polohu uprostred ostatných prstov je ideálny na nosenie prsteňov, dokonca aj tých zásnubných. Krúžok na ňom totiž neprekáža pri práci.

Prstenník ukáže srdce

Štvrtý prst sa spája s Mesiacom, tvorivosťou, krásou a hlavne s romantickými vzťahmi, preto bol najdôležitejší pre ženy. Naše babičky na prstenníku nosievali snubné a niekedy aj zásnubné prstene z mesačného kovu, teda striebra. Odporúčala sa na nich aj menšia ozdoba v podobe jemného kamienka či vzoru.

Malíček drží stranu umelcom

Prsteň na malíčku pôsobí provokatívne, ale na rozdiel od ostatných prstov sa nespája so žiadnou konkrétnou kultúrnou ani náboženskou témou. Preto ho tak milujú slobodomyseľní jedinci a umelci. Planéta Merkúr im prepožičiava iskrivú inteligenciu, charizmu a schopnosť ísť si vždy svojou vlastnou cestou.

image

Prsteň na malíčku je slobodomyseľný.

Shutterstock
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:03