Diamond engagement ring on handShutterstock
StoryEditor

Kde nosíte prstene? Každý prst má svoj význam. Pozrite, čo o vás štýl hovorí

18.09.2023, 10:58
Životný štýl

Budete sa možno čudovať, ale umiestenie vášho šperku môže mať oveľa ZÁSADNEJŠÍ VÝZNAM, ako by ste si mysleli. Neveríte? Pozrite sa čo o vás hovorí ľavá či pravá ruka?

Je lepšie viac či menej?

Pravidlá hovoria jasne: prstene by vás mali zdobiť, nie z vás robiť živý magnet pre detektor kovov. Tie výrazné preto nikdy nekombinujte. Naopak, jemné krúžky zo zlata či striebra si môžete dovoliť nosiť na jednej ruke dva alebo tri. Pozor, tvar prsteňa ovplyvňuje tvar ruky. Vyhnite sa preto hrubým krúžkom, ktoré opticky skracujú prsty. Kúsky s oválnym alebo špicatým kamienkom ich naopak zjemnia a predĺžia.

Magický krúžok

Kruh ako symbol večnosti používali starí Egypťania už pred 4 000 rokmi. Niekedy bol spodobňovaný ako skrútený had pojedajúci svoj vlastný chvost (uroboros). Prsteň tohto jednoduchého tvaru mal nositeľovi pripomínať kolobeh života. Ľudia si ho darúvali pri zvlášnych príležitostiach, ako boli svadby alebo narodenie dieťaťa. Moderná verzia prsteňa eternity (večnosti) s diamantmi v kruhu bola vytvorená v roku 1960.

Liečivá sila perál

História perál je vraj stará šesťtisíc rokov. Jedna hinduistická legenda tvrdí, že za ne vďačíme bohu Krišnovi. Ten jedného dňa zostúpil na morské dno a vylovil tam najväčšiu perlu, ktorú potom dal svojej dcére ako svadobný dar. Mala ju chrániť pred vdovstvom a zabezpečiť jej pekné manželstvo. Ktovie, či to pomohlo, avšak jedno je isté. Perly milujeme dodnes. Sú nadpozemsky krásne, ale aj liečivé.

Hovorí sa, že biele perly redukujú stres, fialkasté pomáhajú pri astme, zelenkavé zlepšujú zažívanie a tie s odtieňom do oranžova zasa tíšia bolesť. Ich liečivá sila sa odvíja od toho, kde boli vylovené. Silnejšie vyžarovanie mávajú perly vylovené z hlbín a na šírom mori. Ich majitelia by ich mali ukladať do zvlášnej škatuľky a nosiť ich minimálne dva mesiace. Napríklad ako súčasť prsteňa na ruke.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 01:35