Vývar
Urobte si silný vývar z mäsa a kostí. Pokojne si časť z neho zamrazte a ten, ktorý zostane konzumujte vždy s nejakou ďalšou ingredienciou. Na obed si pokojne dajte do vývaru sacharidy v podobe rezancov, no skúste radšej celozrnné, špaldové či ryžové. Prípadne do polievky pridajte pohánku, bulgur, kuskus, alebo naturálnu ryžu. Skúšajte kombinácie, ktoré by vám pred tým nenapadli. Rovnako môžete do vývaru pretlačiť kúsok cesnaku, nastrúhať mozzarelu, ktorá je plná bielkovín a máte chutnú cesnačku, ktorej v tejto kombinácii nič nechýba.
Krémová polievka
Krémové polievky sú pochúťka, ktorá naoko nemá s diétou nič spoločné. Áno, pokiaľ do nej vlejete vysoko tučnú smotanu, pridáte kopec masla či zahusťovadlá, o minime kalórií nemôže byť ani reč. No striedmosť je v tomto prípade cesta. Skvelú chuť polievke dodá ghee. Je to zdravšia alternatíva masla. Smotanu pokojne vynechajte, rozmixovaná zelenina sama o sebe chutí skvele, prípadne siahnite po vegánskej smotane. Ryžová, sójová, kokosová. Chutia výborne a vaše jedlo bude mať šmrnc exotiky.
Kombinácie
A na závere prinášame pár chutných kombinácii, ktoré z vašich polievok urobia aj gastronomický zážitok. Upečte na plechu batáty, cesnak, cibuľu a paradajky. Následne zalejte vodou, dochuťte, rozmixujte a máte sýtu, chutnú a zdravú polievku takmer bez roboty. Pór v kombinácii s hráškom, pokojne mrazeným, vás tiež prekvapí svojou chuťou. Do toho lyžička bazalkového pesta a táto polievka bude rozhodne patriť k tým obľúbeným. Pridávajte do zeleninových vývarov aj strukoviny. Skvelé sú napríklad mungo fazuľky či rôzne druhy šošovice. Niektoré z nich ani nie je potrebné vopred namáčať.